2 entry daha
  • bugün gazetede okudugum bir haberle karsima cikan, hep uzaktan duydugum icindekilerin neler yasadigini bilmedigim gizemli evlerdi bunlar. sakinleri, mesru müdafaa haric her türlüsünü yadsidigim, ancak, kadina ve cocuga uygulananini en asagilik ve en adice buldugum, türkiye'yi son yillarda bir tümör gibi kaplamis siddetin kurbani kadinlar, ugruna türküler, siirler yazilan, sonra da her gün biri kurbanlik koyun bogazlanir gibi kentin orta yerinde bicaklanan, vurulan, dövülen kadinlar. biri demis ki, "evimdeki son geceyi hatırlıyorum. kızlarımdan biri 'beyaz masa'nın telefonunu almıştı. kendimizi evden dışarı attık. aslında bize sığınmaevinde hiç yer olmadığı söylenmişti. ama çok zor durumdaydık, kabul ettiler.
    bizi uygun bir yerden alıp, buraya getirdiler. geldiğimizde kadınlar uyanıp bize yer yatağı yaptı. o gece iki kızımla yan yana uyuduk. hayatımda hiç o kadar rahat uyuduğumu hatırlamıyorum. hep 'allahım kurtulduk mu?' diyordum..."
    http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=140530
    düsünebiliyor musunuz, bir kadin hic bilmedigi bir yerde, hic tanimadigi insanlarla birlikte, bir yer yataginda hayatinin en rahat uykusunu uyuyor? iste kadinlari bu hallere düsüren böylesine asagilik psikopatlarla, manyaklarla dolu bu ülke. taksim'de gene igrenc bir sekilde taciz ediliyor bir turist kadin, en azindan burada yer yerinden oynuyor. bu ülkenin kadinlarinin en az ücte biri düzenli dayak yiyor, kimbilir kactakaci cinsel tacize, iskencelere ugruyor, her gün biri tasak loblariyla beyin loblari yer degistirmislerce sokak ortasinda kesiliyor, öyle bakip geciyoruz gazetelerde. kaniksamisiz cünkü, o bir türkiyeli kadin, yeri eskiden sarikizdan sonra gelirdi, artik kurbanlik koyundan önce geliyor, ne güzel de gelisip kalkinarak muasir medeniyetler seviyesine varmisiz degil mi? utan türkiye, bunlar senin kadinlarin...
    not: bir sekilde imkani olup da, yardimci olmak isteyenler icin: beyaz masa (0212) 426 61 30
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap