9250 entry daha
  • üç yıl önce bedelini ödeyerek yaptığım askerlik türüdür.

    bedelli için devlete 18.000 tl bedel ödedim birkaç yıl önce. fiilen askerlik yapmadığım o 6 ayda yaptığım işlerle -kazandığımın yarısını devlet baba vergi olarak istediği için- devlete bunun birkaç katı da vergi ödedim. yaptığım hayır işlerini söylemeyi ayıp sayarım.

    yani senin o düble yolların, köprülerin bu askere gitmeyen benim gibi haysiyetsizlerin, ahlaksızların vergileriyle yapılıyor. bu korkak ahlaksızlar bir de utanmadan fakir fukaraya kazançlarından bir miktar ayırıp yardım ediyor.

    ha işten güçten geç kalmamış olsam askere de giderdim. beni yazıcı yaparlardı olm. inan ki yazıcı yaparlardı. ben senden on kat rahat askerlik yapardım.

    çünkü senin gibi dipçik gibi değilim; yaşımı almışım gitmişim. senin gibi lise terk de değilim; gül gibi üniversite okumuşum; senin gibi kpss filan da kasmıyorum; iş güç sahibiyim; yıllarca devletime çatır çatır vergimi ödemişim; bir sürü insanı yanımda çalıştırıp evlerine ekmek götürtmüşüm; sgk'larını ödemişim vs.

    fakir çocuğu yapıyormuş; zengin yapmıyormuş; adaletsizmiş. evladım bu askerlik zaten aptalca birşey. götümü yerinden kaldıramıyorum ben istersen commando olarak beni eğitimde zayi et. manyak mısın?

    denilenleri hiç ciddiye almayın derim. vatanına milletine vergi vererek de, burs vererek de, bağış yaparak da hizmet edersin. senin askerde geri hizmette ot yolmanın kimseye faydası yok. ama yılda bir milyon, on milyon, yüz milyon vergi verirsen; mehmetçik vakfına bağış yaparsan; zor şartlarda okuyan çocuklara burs verirsen çok işe yararsın.

    bedelli çıkarsa kredi çekin, borç harç bulun gidin.

    ha işiniz gücünüz yoksa; bir niteliğiniz yoksa; yani size asgari ücret bile teklif edilemeyecek kadar niteliksiz bir insansanız boştan yere borca girmeyin. gitseniz daha iyi; çünkü karnınızı doyurmaktan başka bu topluma hiçbir faydanız yok.

    zaten gelişme görülüyor. birkaç yıl sonra ordu geri hizmette çalıştırmak için amele asker almaktan da vazgeçecek. ordu profesyonel ordu oluyor. kalifiye eğitimle, kalifiye askerler yurdu savunuyor. bir üçgen atış yapınca tamam hazırsın sen diye öne sürülen bitli piyade değil.

    akıl var mantık var.
19547 entry daha
hesabın var mı? giriş yap