25982 entry daha
  • madem bugün dünya beşiktaşlılar günü 147 gün 9 saattir beşiktaş'ı tutan biri olarak benim de söyleyeceklerim var.

    ****

    30 yaşıma kadar hiç takım tutmadım. hatta televizyonda es kaza bir futbol programına rastlasam tüylerim diken diken oluyordu. sebebi babamdı. evde sadece futbol konuşulur, futbol programları izlenirdi. tutttuğu bir takım da yoktu, 3. lig takımlarının maçlarını bile izliyordu. hatta bazen futbolu bizden daha çok sevdiğini düşünüyordum.

    bu yaşıma kadar milli maçlar dışında hiç futbol izlemedim. hatırladığım tek şey ise 2002 dünya kupası.

    kendi takımlarını bana aşılamaya çalışan arkadaşlarım da oldu. fenerbahçeli olmam için baskı yapan bir çocukluk arkadaşı, galatasaray atkısı alan bir dost. ama hiç içimde hissetmedim. sevmeye de çalıştım hani, bir kaç gün fenerbahçeli bileklik taktım sırf hediye diye. sonra çıkarıp attım.

    bir gün beşiktaş'ın sessiz tezahüratını gördüm. daha önce hiç böylesine güzel bir şeyle karşılaşmamıştım. takım olmak bunu gerektiriyordu işte, güçleri birleştirip insanlığa faydalı hale getirmek.

    (bkz: #64269911)

    sonra beşiktaş ile ilgili bir sürü video izledim. van depreminden sonra yaptıkları, desibel rekoru, gezi direnişindeki katkıları, efendi beşiktaş sloganı. bir belgesel vardı beşiktaş ile ilgili şeref beyin kartalları. osmanlı'nın son döneminde gizli saklı kurulmuş, oyuncuları savaşta ölmüş, spor malzemeleri yağmalanmış. tam 5 kere kapatılıp yeniden açılmış. her defasında daha da güçlenerek sahalara dönmüş.

    beşiktaş'ı taaaaa içimde, kalbimde hissettim. "artık beşiktaşlıyım" dedim, o günden sonra bütün maçlarını izledim, ofsaytı bile öğrendim :) hani fenerbahçe'nin bilekliğini iki gün sonra çıkarıp attım demiştim ya, beşiktaş'ın formasından çıkan etiketi bile atmaya kıyamadım. kitap ayracı olarak kullanıyorum.

    http://i.hizliresim.com/gbzn2z.jpg

    147 gün 9 saattir her gün takımımla gurur duydum. hatta "sevinmek için sevmedik" demeyi bile öğrendim. moralim bozuk olduğunda "bir demir kuş gökyüzünde bak ne diyor son sözünde yıkılma öyle. haydi kalk ayağa yürü güneşe" marşı bana yoldaş oldu.

    147 gün 9 saat, bir ömür evelallah günümüz kutlu olsun.

    https://youtu.be/_vpfrp_nhbe

    edit: "bilge bir kuş"muş doğrusu ama böyle kalsın, aylardır demir kuş benim için. öyle sevdim, öyle eşlik ettim takımıma.
30155 entry daha
hesabın var mı? giriş yap