3215 entry daha
  • bir rus hacker tarafından, kullanıcıdan aldığı geri dönütler ifşa edilmiştir.

    güya microsoft, geri dönütleri -telemetry- şifreliyor. kullanıcının kimliğini ifşa edecek düzeyde bilgi toplaması söz konusu zira.

    videoda hacker, bilgisayardan çıkan bağlantıları takip ediyor ve microsoft serverlarına giden dosyaları bir programla işaretleyip, elde ettiği dosyalardan .bin uzantılı olanların formatını .png yapıyor ve windows'un yüklenen programlarla ilgili ekran görüntüsü aldığı ortaya çıkıyor.

    tabi bunun haricinde çözülmeyen ve ne olduğu belli olmayan birçok geri dönüt söz konusu.

    videonun açıklaması.

    buna karşı istediğiniz gizlilik ayarını değiştirin, telemetry'i kapatın yine de sizin ayarlarınız geçerli olmayacaktır. çünkü telemetry kapatma fonksiyonu sadece windows 10 education ve enterprise için geçerlidir. ilgili haber

    toplanan veriler işletim sistemini iyileştirmek adına toplanabilir ancak kar amacı güdülerek ortaya konan bir hizmet/servis bu veriyi şirketin partner olarak adlandırdığı 3.parti firmalara satar ve verileriniz size yönelik reklam gösterme ya da profil oluşturma amacıyla kullanılabilir.

    windows artık bir ürün değil, bir servis. bu yüzden kullanıcıları müşteriden ziyade ürünün bizzat kendisi. çok klişe oldu ancak durum bundan ibaret.

    edit: imla
4073 entry daha
hesabın var mı? giriş yap