9 entry daha
  • kız arkadaşımla birlikte yaptığımız gezidir. hayatımda yaptığım en güzel yolculuklardan biriydi.

    yapacak olanlara verebileceğim tavsiyeler:

    - yola çıkmadan önce yargılarınızı yıkın. kars'ta gerek insanlara, gerekse mimariye aşık olacaksınız. ben ocak soğunda bu kadar iç ısıtan insanlarla tanışmadım başka yerde.

    - tren yolculuğu yaklaşık 25 saat sürüyor. yolda karnınız haliyle acıkacak. tren'de yemekli vagon olsa da yemek bitebiliyor, ya da sürekli oraya para vermek insanlara cazip gelmeyebiliyor. yanınızda sandviç, ekmek arası vs. yapabileceğiniz şeyler bulunsun. zaten 2 kişilik oda tuttuysanız bir buzdolabınız da olacak.

    - biz vagon görevlisiyle yolculuğun başında tanıştık, sohbet ettik, pek de iyi anlaştık. düzenli bir biçimde bize halimizi sormaya, bir ihtiyacımız olup olmadığını sormaya gelmeye başladı. sıcacık çaylar da ikram etti. o görevliler çok uzun süreler yolda oluyorlar ve her zaman da konuşacakları birini bulamayabiliyorlar. siz konuşun, inanın çok hoşlarına gidiyor, ve harika yol hikayeleri barındırıyorlar.

    - ankara'dan yola çıktıysanız sabah çok erken kalkın, çünkü en güzel manzaralar güneşin ilk doğduğu saatlerde görünüyor.

    - kars'a yaklaşırken gözünüz dışarda olsun, biz hayatımızın ilk tilkisini öyle gördük :)

    - taksiler ani harabeleri ya da çıldır gölünden birine gitmek için 150 lira, ikisine gitmek için 300 lira talebinde bulunuyor. ancak belediye geçtiğimiz aylarda ani için bir servis koymuş, fiyatı gidiş geliş 10 lira. taksiye dünyanın parasını vermeyin, o servisi kullanın. biz gittiğimizde servis yalnızca bizim için kalkmıştı.

    - kaz ve hangel yemeden dönmeyin. hanımeli restoranı önerdiler bize, ev hanımı ablaların yaptığı muhteşem yemekler var. ayrıca sahibinin eşi (şimdi ismini anımsayamıyorum beyefendinin) çok kibar bir beyefendi, ve isteğimizi kırmayıp çok güzel bir akordeon dinletisi yaptı bizim için.

    merak ettiği bir şey olan olursa keyifle yanıt verebilirim.

    fotoğraf 1
    fotoğraf 2
    fotoğraf 3
    trenden kısa video

    not: video kalitesini pek koruyamadım, bilmiyorum pek öyle işlerle uğraşmayı.
385 entry daha
hesabın var mı? giriş yap