7 entry daha
  • daha önce zilyon tane akıllı saat/bileklik (misfit, mi band, very fit vd.) alıp hiçbirini 1 haftadan fazla kullanamamış biri olarak beni dumurlara uğratacak kadar iyi bileklik/saat/telefon.

    samsung sevmem o yüzden yıllardır akıllı saate onca para harcarken aklımın ucundan dahi geçmemişti gear almak. n11'de gezinirken bir firmanın 270 liraya sattığını görüp, ulan bu kadar ucuza satıyorlarsa çakma olmasın bu deyip sonra amaan çakma olduğunu anlarsam geri yollarım diyerek 2 hafta önce aldım bu cihazı. gayet kvk etiketli sıfır ürün geldi. elektronik cihazlarla ilgili bilgilendirme yapmayı görev bilen ben de en çok merak edilen noktalardan hareketle kullanım notlarımı paylaşayım istedim.

    - telefonum asus zenfone 3. uyum sorunu yok. yanlış bilmiyorsam uyum sorunu bir önceki gear fit'te varmış. bunda hiçbir arıza çıkarmadan bağlandı.
    - şarjı yoğun kullanımda 2,5-3 gün gidiyor. ekran parlaklığını düşürür, saati az janjanlı bir modelden seçer, üstüne de pasif zamanlarınızda güç tasarrufu moduna alırsanız tahminim 5 günden fazla dayanır. ben hiç bu denli tasarruflu kullanmadım. çünkü alet zaten çabuk şarj oluyor. 1 saatte şarj olan aletin şarjı bitmesin diye kasmak zor geldi. zor gelmeyenler süreyi uzatabilir.
    - bluetooth bağlantı kalitesi şahane. telefondan baya uzaklaşmanız gerekiyor kopması için. ofistesiniz ve tuvalete gittiniz, telefon masada kaldı diyelim. mesafe çok uzun değilse bağlantı kopmuyor öyle kolay kolay. bildirimleri almaya devam ediyorsunuz.
    - gear uygulaması ile s health uygulaması baya uyumlu çalışıyor. ne zaman yattın zıbardın, ne zaman spor yaptın, kaç dakikadır oturuyorsun vs. çok iyi günlük tutuyor.
    - spor yapmak istiyor ama bir türlü o koca popoyu kaldıramıyorsanız acayip motive ediyor alet. bilgisayar başında otururken "50 dakikadır oturuyorsun kuzum, kalk popon kocaman oldu" diyor. yani o anlama gelen şeyler işte. her gün kendinize koyduğunuz hedefleri gerçekleştirmek ve aşmak konusunda oldukça yardımcı.
    - spora başladığınızda otomatik olarak algılayıp o şekilde kayıt tutuyor ama tavsiyem spora başlarken siz başlıyorum bak diye komut verin. bu sayede daha doğru ölçüm yapmış oluyor. normal zamanda otomatik nabız ölçümünü kapatsanız bile aktivite süresince kalp atışını ölçüyor ve bu spor süresince 90 ila 180 bpm arası kalp atışı oldu diyor mesela. baya grafiksel gösterimle sunuyor bu bilgileri. bir de etkinliğin konum bilgisini de çok sağlam tutuyor.
    - bildirimler çok iyi. açıkçası daha önce kullandığım hiçbir saatte telefon bildirimlerini kullanmamıştım. bunda baya kullanıyorum. telefona gelecek tüm bildirimleri saatten alabiliyorsunuz. annesinin sürekli "yavrum sana telefonla ulaşılamaz mı hiç, şu telefonu duy duy" uyarılarına maruz kalan kişiler için ideal olabilir.

    eksisi ne peki? eşim pebble watch kullanıyor. onda e-ink ekran var. bu sayede hem ekran hep açık (yani saati görmek için ekstra herhangi bir şeye gerek olmuyor), hem de şarjı daha uzun süre dayanıyor. belki gear fit'in ekran yapısında da benzer bir düzene gidilebilir. ben şimdilik başka eksiklik görmedim. görürsem editlerim.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap