2 entry daha
  • amerikan filmlerinden cikmi$ ilginc mekan.

    kibris harekati karari ile amerika turkiye'ye ambargo uygulamaya ba$ladiginda, ecevit hukumeti de "sen de o zaman uslerini bo$alt" demi$, boyle amerikalilar tarafindan sovyet rusya'yi dinlemek icin kullanilan hava ussu turk deniz kuvvetlerine gecmi$itr.

    rusya'yi dinlemek icin kurulmu$ olan dev anten (elephant cage) 1990larda hurda olarak satilmi$tir. zira amerikalilar tarafindan kullanilmaz halde birakilan bu antenin hurda degerinden ba$ka bir degeri kalmami$ti o zamanlar.

    lojmanlar bolgesi tam olarak bir amerikan filmini andirmaktadir. tek ve cift katli,bahce icinde prefabrike evler bulunur. kullani$li ve depreme dayanikli evlerdir bunlar.

    eskiden evlerin dolaplarinda, ardiyelerinde beyzbol sopalari, toplar, bozuk paralar falan bulunurdu, amerikalilardan kalma. nitekim 60lardan kalma firinlar, buzdolaplari..vs. halen kullanilmaktadir bu evlerde.

    sokaklarda, parklarda ve bahcelerde cocuklar ne$e icinde oynarlar. sinemasi vardir buranin bir tane ki orada da cocuklar sinir bozucu bir bicimde ne$e icinde oynamaktadirlar.

    eskiden plaji da kullanimdaydi bu ussun, denizin deniz oldugu zamanlarda yani. sonra deniz kirlendi, hayat degi$ti.

    bamaba$ka bir yerdir egitim merkezi. terkedilmi$ bir havasi vardir soguk gunlerde. yazin ise mangal kokulari.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap