175 entry daha
  • çok önemli ''bir şey''i başardığınız ''an''ı düşünün;

    mesela öss'de ilk 10'a girdiğinizi öğrendiğiniz an;

    veya, lisede okulun en psikopat adamını herkesin önünde tokatlayıp ezdiğiniz an;

    ya da zekanız, özgüveniniz ile organize ettiğiniz, uzun soluklu ama aksilik çıkmadan sonuçlanırsa müthiş para kazanacağınız bir işin, olumlu sonuçlandığı haberini aldığınız o müthiş an;

    ya da sedat peker'in öz yeğeni olduğunuzu öğrendiğiniz o an,

    veyahut 0km simsiyah bi ferrari 458'i bayiden teslim alıp içine oturup ilk marşı basıp muhteşem senfoniyi duyduğunuz an;

    örnekler çoğaltılabilir, uzar gider, adamına göre değişir;

    ama kokain, çeken kişiyi bir kaç kısa dakika içinde o ''an'ın kafasına getirir, hem de devamlı, yani çektikçe, çektikçe zihnin berraklaşır, zekan artar, kendine güvenin artar, ''alayının amk'' kafasına gelirsin, bundan dolaylı eziklik kompleksi olan, kavgacı gürültücü adamlar çok sever. mayfatik, mafyöz adamların gözdesidir kokain. çünkü adama bi anda kendini kral hissettirir, korkusuz yapar, gerçekten kendine özgüvenli hissettirir.

    işin kötüsü bunu çekerek sosyal hayatına, iş hayatına, özel hayatına devam edebilirsin (çekerken yakalanmadığın sürece). sadece seni tanıyanlar, buna bi haller oldu, ama iyi mi oldu kötü mü oldu anlamadık der, kimi içinden kimi dışından.

    lakin, kazın ayağı aslında öyle değildir;

    beyin kokaini kanıksayınca, kokainin kafasına iyice alıştıkça ve kendini devamlı kokain etkisi altında olmaya programlayınca... geçmiş olsun, artık kokainin yokluğunda dünyanın en özgüvensiz, en ruhsuz, en sıkıcı, en korkak, en durgun adamı olur kişi.

    çünkü beyin o kadar alışmıştır ki artık, kokainle ancak normal standardını yakalayabilir, yokluğunda ise kokaini hiç tanımadığı günlerden bile çok kötü aksar beyin, kişi kendini çok kötü hisseder, eksik hisseder, ezik hisseder, karşısındaki kişinin gözlerine bakamaz hale bile gelebilir ileri ki safhalarda.

    kokainin fiziksel bağımlılığı yoktur denebilir, krize girmezsin, elin ayağın titremez.

    ama kokainman kişinin, kokain yoksunluğundaki psikolojik çöküşü fenadır. bambaşka yapar adamı. fiziksel bağımlılıkla boy ölçüşür.

    bağımlısı kokaini artık o ''an''ı yakalamak için değil, sadece normal olabilmek için çeker hale gelir. kendini iyi hissetmek içinse çok daha fazla gramajlarda kokain çekmesi gerekir.

    ne acı.

    uzak durun.

    çoğu kriminal adamın, hırsızın, uğursuzun suça düşme, suç işleme, suçtan kurtulamama nedenidir kokain bağımlılığı.
203 entry daha
hesabın var mı? giriş yap