2 entry daha
  • sahada robb stark'in ezdiği savaş. tabi bunda dayısı ser brynden tully'nin payı büyük.
    kazananı joeffrey baratheon olmuştur ki blackwater savaşı dahil hiçbir muharebeye katilmadan dedesi tywin lannister ve dayısı tyrion lannister sayesinde.
    renly baratheon ise en büyük orduya sahip olmasına rağmen pişkince talep ettiği tahti goremeden ölmüştur ağabeyi stannis baratheon'un gölge suikastçısı tarafindan. tüm reach ve bir kaç stormland hanesi hariç kalan güney desteğini almış hatta dorne ile de anlaşma sağlamıştı. en avantajli iken ilk ölen olmuştur. daha önce ağabeyi kral robert baratheon'a ayarlamaya çalıştığı maergery tyrell ile evlenmiş ve bununla büyük ordu sağlamıştı.
    stannis ise dragonstone kuvvetleri ve donanmasi ile yetindi bir de eşi aracılığıyla bir kaç stormland lordunu yanina aldı. renly'i öldürmesi ardindan bir bir onun tarafina geçen stormland lordlari ile ordusunu kuvvetlendirdi fakat lord tarly bu kuvvetleri avlayarak azaltmayi başardı. stannis ise topyekûn bir donanma çıkartması ile king's landing'i almak istiyordu. aslında riverland'de olan lannister ordusunu düşününce mantıklı idi lakin robb'un lafını dinlemeyen riverland azam lordu edmure tully tywin lannister'i hirpalamis ve casterly rock ile king's landing arasında casterly rock'i seçen tywin karar degistirip başkente dönmüş ve yolda menzil kuvvetleri ile birleşip stannisi sur dibinde yenmistir.
    balon ise robb'un anlasma teklifini reddederek kuzeye çıkartma yapmış, boğazın guneyinde olan kuzey ordusuna karşı moat caillin'i alıp ordunun kuzeyle bağını koparıp yağmalara baslamistir. tabi denizden uzaklasmadan olmasi gereken yagmalar zamanla içe kaymis ve greyjoy etkisi azalmistir. starklarin düşüşü ile minor hane bolton başa geçmiş ve kalan greyjoylari avlayarak bitirmistir.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap