10 entry daha
  • genelde 15-25 yaş arasındaki gençlere hitap eden, türkiye'de sık görülmeyen oldukça hoş bir tarz. kolejli tarzı olarak da çevirebiliriz. ancak prepliği sadece bir giyim stilinden ibaret olarak düşünmemek gerek. estetiksel bir giyim tarzının yanında bir duruşu, bir yaşam biçimini ve davranışları da içerir. bu tarza mensup olmak biraz pahalıya patlasa da tarafımdan şiddetle tavsiye edilir.

    bu terimi bir arkadaşım aracılığıyla öğrendiğimde tarzımın bir parçasını tanımlayan bir terim olduğunu fark ettim. (bir parçası çünkü sık sık maskülen, bohem, elegant, sofistik gibi farklı tarzlara da yelken açıyorum. zira tek bir tarza bağımlı olmanın monotonluk olduğu kanısındayım.) ancak türkiye koşullarında diz üstü etek her ne kadar çorapla giyilse de kötücül bakışları kişi üzerine çekme yetisine sahip. (diz üstü çoraptan bahsetmiyorum. bildiğimiz külotlu çorapla giy, yine salyalar sel olur gider. fakat o tatlı diz üstü çoraplarının tuhaf bir biçimde seksapelliği doruğa çıkardığı söyleniyor) bu yüzdendir ki içimin gitmesine rağmen bu tarzın sıkı bir takipçisi-temsilcisi olma imkanına her zaman sahip olamıyorum.

    prepler saçlarını boyatmaz, sakal bırakmaz, dövme yaptırmaz, piercing takmazlar. makyajları genelde parlatıcı ve rimelden ibarettir. doğallık onlar için hayli önemlidir. bunun yanında her zaman bakımlılardır. her an polo ya da tenis oynamaya gidecek gibi görünürler. gossip girl'ün blair waldorf'u bu tarzın önde gelen temsilcilerindendir.

    kısa etekler, polo yaka tişörtler, v yaka kazaklar, blazer ceketler, trençkotlar, şirin etekler bu tarzın olmazsa olmazlarındandır. ekose desenler ön plandadır. aksesuar olarak erkekler için kol saati, kadınlar içinse saç bandı, inci kolye, dize kadar çoraplar kullanılır.

    bu tarzı türkiye sokaklarında daha sık görmek dileğiyle...

    merak edenler için linkler:

    preppy olmak

    2

    preppy bir grup

    2

    bir grup preppy erkek

    preppy adamlar

    preppy bir çift
    preppy

    blair waldorf1

    blair waldorf2

    blair waldorf3

    blair waldorf4
    tenisçi preppy

    edit: ekleme
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap