8 entry daha
  • ingiliz dili edebiyatı öğrencisiyim ve konuşma becerilerim istediğim düzeyde değil.
    cambly'i sözlükten duydum, paketlerin nasıl olduğunu, sistemin nasıl işlediğini anlamadan abuk subuk satın alım işlemleri yapmışım. ilk başta haftada üç gün 30'ar dakikalık grup paketi almışım, 155 lira ödemişim, işlem gerçekleşmedi sanıp 120 dakika ayrıca satın almışım, sistemi bir türlü çözemedim ilk başta. ilk üye olduğumda mesaj yazıp, bir ihtiyacın olursa burdayım diyen emre ile yazışınca, yediğim haltı anlayabildim. sağolsun kendisi bana, istersen ödemeni iade edebiliriz dedi ve 120 dakika için ödediğim 150 lirayı kredi kartıma iade ettirdi.

    gelelim sisteme, ben yine farkında olmadan grup dersi satın almışım, grup olarak haftada 3 gün 30'ar dakikalık derse 155 lira verirken, özel ders olarak, aynı zaman 259 lira alıyorlar. özel dersin artısı, istediğin hocayı önceden rezerve edebiliyorsun, grup dersinde ise o sırada online kim varsa, onların içinden seçebiliyorsun sadece. bence aradaki 100 liralık farka değecek bir durum yok, grup dersleri maksimum 3 kişiyle oluyor, 3 kişinin penceresi açık oluyor, sırayla ya da hocanın konuşmak istediği biçimde konuşmalara katılabiliyorsunuz ama şunu söyliyim, grup dersi olarak geçmesine rağmen çoğu zaman hoca ve benden başkası olmadı.

    haftada 3 gün 30'ar dakika hak şu şekilde oluyor. mesela bugün bir hocayla 5 dakika konuştunuz, o gün içinde kalan 25 dakikanızı kullanmanız gerekiyor, yoksa kalan yanıyor. o hafta içinde 3 gün konuşamazsanız da günleriniz yanıyor, her pazartesi günü kullanım hakları sıfırlanıyor. haftada 3 gün 30'ar dakika demek 3x30x4=360 dakika anlamına geliyor. ben yumurta kapıya dayanmadan hiçbir şey yapamadığım için genelde cuma, cumartesi ve pazar günleri gece 11'den sonra arıyorum.

    benden size tavsiyeler, ben merak ettiğim şeyleri genelde not alıp hocayı arıyorum, şu nasıl söylenir, bu nasıl sorulur gibisinden 15-20 soru çıkarıyorum ve sonra hocanın söylediklerini not alıyorum ayrıca grup kalabalıksa, o konuşmadan ayrılıp, hiçbir öğrenciyle konuşmayan bir hocayı arayıp özel ders şeklinde devam edebilirsiniz. hocaların aksanı, konuşması, görünüşü hakkında bilgiler profillerinde video ve bilgi olarak var, o şekilde seçebiliyorsunuz ve her ders sonrası hocaya not vermeniz isteniyor ve benim konuştuklarım hep amerikalıydı, sadece bir ingilizle(ücretsiz deneme dersinde) ve aslen meksikalı olup, ana dili gibi ingilizce konuşan bir hocayla sohbet ettim.

    normalde programı ilk indirdiğinizde, referans kodsuz programın normal deneme süresini kullanırsanız 5 dakika veriliyor, referans koduyla yüklerseniz ücretsiz 10 dakika hakkınız oluyor.

    denemeniz için benim referans kodumu verebilirim size. sorularınız olursa burdayım.
    https://www.cambly.com/…ite/4wshvr7n?st=032622&sc=4
1083 entry daha
hesabın var mı? giriş yap