134 entry daha
  • bu araçlardan uzak durmanızı önereceğim.

    bunlar, bunların vdf finansı, vdf sigortası bir araya gelmişler, müşteriyi nasıl mağdur ederizin kitabını yazıyorlar. doğuş grubu araç şirketleri (skoda,wv v.s.) vdf finans ve allianz ile birlikte combo yaparak çalışıyorlar.

    şöyle ki; aracı alırken efendim size uzatılmış garanti verelim diyorlar. malum araçlar 2 yıl garantili. bu poliçeyi peşin parayla alıyorsunuz. zira dsg şanzımanı 1-2 yılda eline alan tonlarca insan var. sonra aracınızın periyodik bakımları geliyor ve araç sizi uyarıyor. diyelim ki 15 000 uyarısı geliyor. arıyorsunuz servisi efendim randevu 7 gün sonra. diyelim ki araç 16 binde iken gidiyorsunuz. her şey normal. aracın bakımı yapılmış, servis parasını almış herkes mutlu. örneğin aynı yöntemle 30.000 bakımın ışığı doğal olarak 31000 km de yanıyor. servisi arıyorsunuz, yine randevu almanın peşinde düşüyorsunuz, servise gidiyorsunuz diyelim ki bu sefer de kilometreniz oldu 32500. böyle böyle derken aracı aradaki periyodik bakımlarda yaşanan küçük gecikmelerle beraber 95000 km de servise götürüyorsunuz. serviste şikayetlerinizi söylüyorsunuz ama garantiden yapılması gereken bir şikayetinizi ödemeniz gerektiğini size söylüyorlar. ya nasıl olur benim garantim var diyorsunuz. garantiniz geçersiz, bakımlarınız şu kadar km geçmiş diyorlar.

    saf gibi anlatıyorsunuz, ya bu gecikmeler her periyodik bakımın randevu gecikmeleri, bunları toplamda dikkate alamazsınız, bakın servis bugüne kadar bütün bakımları tam yaptı diyorsunuz. müdür bu buna konuş diye size bir numara veriyorlar. verdikleri numarada muhatap yok, sadece pazarlama kanalları açık bir müşteri hizmetleri numarası.

    ya diyorsunuz; geçen geldim garanti bozulmamıştı, şimdi ne değişti diyorsunuz, ama aslında diyemiyorsunuz çünkü karşınızda konuşacak kimseyi bulamıyorsunuz.

    çaresiz sırıtarak olayları izleyen skoda servisine parayı ödeyip aracınızı rehin alınmaktan kurtarıyorsunuz. üstelik şikayetlerinizin bir kısmına bakmamışlar bile. aracı eksiğiyle size teslim ediyorlar.

    siz siz olun bunların uzatılmış garanti hikayesine inanmayın. araç şirketinin kendi garanti taahhüdü yoksa bu ürünlere itibar etmeyin. kaldı ki bu sattıkları skoda marka aracın uzun vadede kalitesi o kadar kötü ki, aracı alabilmek için 6 yıl garanti bile yetmez. onlar da farkında bu işin ve araç patlamadan hemen kurtulalım bu işten diyorlar. ayrıca poliçem hala geçerli ve parası bu arkadaşların kasasında. onu da iade edelim falan demiyorlar.

    bu ülkenin koşullarını daha iyi bilen renault un değerini bilememişiz, ona yanarım.
259 entry daha
hesabın var mı? giriş yap