• kadınların, "gün" adı verilen en büyük övgü alma yarışında rakiplerine fark atmasını ve ipi göğüslemesini sağlayacak olan ama yapım aşamasında yaşamaktan soğutan yemek tarifleridir onlar. üstelik bi öncekilere tur bindirmek amacıyla günden "gün"e sayıları çoğalır masa üstünde. öyle ki sıradaki son kişiye gelindiğinde artık masa üstü, ilk günlerdeki hevesle, uygulamaların temiz bi dizilim ve görsellikle yerleştirildiği, birbirine benzeyenlerinin aynı dosyaya toplandığı akıllı telefon ekranının, "yeniye göz kırpıldığı" son demlerindeki haline dönmüştür. ama bu, "gün kadınları" için önemli değildir. çeşit esastır.
    ama ne çeşit?
    işte bu tam uzman gerektiren bi konudur ve entrinin "zırt deliği"ni oluşturur. yaparsın bi börek, bi kurabiye, bi kısır...
    değil işte!
    sabahtan mutfağa girilip akşama kadar uğraştıran, sırtının, "ikiye ayrılacam işte! yeter artık bir bütün olarak hizmet verdiğim!" diye tutturduğu, bacaklarının ise "koş, zıpla, tırman, bi deyeceğim yok ama nedir bu dikil,dikil,dikil(üçleme var)! cık cık cık..." isyanlarına sebep olacak bi tarif değilse o, kaldır çöpe at! muhtelif malzemeler (en az 10-12 çeşit) yıkama ve minicik küpler halinde aynı ebat doğranma sonrası en az on işlemden geçmeli ki o tarif birinciliğe yarışsın.

    bi de bu yemekle uğraşma konusuna "terapi gözüyle bakanlar var kiii..
    ablacığım terapi dediğin müzikle olur, doğayla olur, resim yaparsın olur. ne'blim örgü ör misal! gitarı tırmala müzik yaptım zannet! bisiklete atla dağ-bayır..hiç olmadı "ille de mutfak" diyorsan yap bi karışık tost..olmadı soslu makarna. hem oldu olmadı stresi de yok. makarnanın haşlanıp haşlanmadığının sinir sistemine en ufak bi yıpratıcılığının olmadığı kanıtlanmış bi bilimsel araştırma. en fazla kontrol için bi tanesini fayansa fırlatırsın yapışıyosa olmuş demektir. bu! yok efendim neymiş makarna da yapsa üstü kuşlusundan olacak! şeytan diyo al bunları aynı ebatta küp küp doğra, haşladıktan sonra galeta ununa bula, kızgın yağda kızart(üstüne sarmısaklı yoğurt ve kırmızı biber)!

    üç öğün damar yoluyla beslenesim var! yeminle!
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap