95 entry daha
  • "kendi çocuğumuza katlanamıyoruz, başkasınınkine nasıl katlanırız?" yazılmış. evlat edindiğinizde zaten o çocuğun "başkasının" çocuğu olmaktan çıkıp "sizin" çocuğunuz olması gerekiyor. eşinizi seçip evlendiniz diye genetiğinizin geldiği atalarınızın hepsinde iyi karakter kodlaması bulunmuyor, haliyle sizin doğurduğunuz çocuk da en iyi genetik özellikleri seçerek doğmuyor.

    ebeveynlerin çocuğa ait kötü davranışları ve karakteri kabullenmeme, kendine pay biçmeme huyu var. biyolojik çocuğu kötü bişey yaptığında, aynı babasına çekmiş, dedesi kılıklı dendiğini duyuyorum. zaten biyolojik çocuk da tüm özelliklerini anne babadan almaz, bu özellikler dedeye nineye kadar gidebilir, çocuk tip olarak da huy olarak da anne babaya benzemeyebilir. o yüzden evlatlık çocuğun anne babaya benzememesinde kritik bir sorun görünmüyor.

    bence insanların asıl korktuğu şey biyolojik çocuğu kötü huylu olursa aileden birilerine çekmekle suçlayabilme rahatlığı, ve çocuğu doğurmasının, doyurmasının, eğitim almasının yetişmesinde yeterli olduğu görüşü. ama evlatlık aldığı çocuk kötü karakterli biri olursa kendisinin yeterli eğitemediği ortaya çıkacaktır. zaten evlatlık çocuğu da kendisininmiş değil de kendisine emanet edilmiş olarak göreceği için, doğurmak gibi ulvi bir görev de edinmemiş olduğu için kendisini daha suçlu hissedecektir.
174 entry daha
hesabın var mı? giriş yap