187 entry daha
  • en büyük tutkum motosiklet ve yıllardır tepsindeyim.

    eğitimlere katılmak tabii ki sürüş güvenliğinizi arttıracaktır lakin eğitimcinizi iyi araştırmanız çok önemli çünkü son yıllarda herkes eğitmenlik yapar oldu.

    eğitmene ihtiyaç duymadan kendi işimi kendim görürüm diyenler için birkaç telkinde bulunmak istiyorum.

    1. yeni başlayan biriyseniz hemen yüksek cc'li ağır hacimli motosikletlere göz koymayın. fiyat ve kullanılabilirlik açısından 125 cc'lik bir motosiklet size çok katkı sağlayacaktır.

    2. motosikletinizi tanıyın.

    - lastiklerinizin dişlerini hatta daha önemlisi tarihini mutlaka kontrol edin. dişleri sağlam görünen fakat bayatlamış bir lastik asfalt öptürür.

    - müsait alanlarda "panik fren" çalışın. düşük cc motosikletler bile unutmayın ki birçok arabadan seridir. motosikletinizin fren mesafesini bilin ki öndeki aracın içinden toplamasınlar sizi. ( takip mesafesi )

    - viraja nasıl girilir ve çıkılır mutlaka bilin. motosiletinize alıştıktan sonra (bkz: kontra tekniği) ile sürüşünüzü taçlandırın.

    unutmayın, motosiklet gerçekten dikkat gerektiren bir araçtır. motosikletiniz de dahil olmak üzere her şey sizin düşmeniz lehine hareket eder. o yüzden motosiklete binerken kafanızda kasktan başka bir şey olmasın.

    bir de motosiklet kullanmayanlara bir notum var.

    birçok tanıdığımı motosiklet kazalarında kaybettim. sizin için şeytan icadı, ordan burdan fırlayan, sinir bozucu bir araç olarak görünebilir ama bu bizim tutkumuz. motosiklet tepesinde hissettiklerizi hayatta hiçbir şey hissettirmiyor ve bundan vazgeçemiyoruz işte.

    lütfen motosikletleri fark edin.

    yeni sezonda herkese keyifli sürüşler dilerim. tekeriniz düz bassın.
129 entry daha
hesabın var mı? giriş yap