20 entry daha
  • sanırsın yurt dışı seçmeni oy kullanmasa ezici bir üstünlükle hayır çıkacaktı da her şeyi yurt dışı seçmeni berbat etti.

    sen önce boktan ülkendeki eğitim sorununu çöz, cahil halkı eğit, insanları bilinçlendirip evet oyu vermemelerini sağla da tek sorun yurt dışı seçmeni kalsın geri zekalı.

    kusura bakma ama üç kuruşluk beyninle "yurt dışı seçmeni" diye herkesi bir tutar, alayı evetçiymiş gibi aptalca bir tümevarım yaparsan ben de seni referandumundan "evet" sonucu çıkmış ülke halkının aptal kesimiyle bir tutarım. nasıl? hoşuna gitti mi? gitmedi değil mi? o yüzden genelleme yapma.

    senin "yurt dışı seçmeni" diye küçümsediğin bazı seçmenler bulundukları ülkede %85'in üzerinde hayır çıkardı. hatta %93-94 gibi hayır çıkan konsolosluklar/elçilikler var. bak bakayım türkiye'de kaç il %85 hayır çıkarabilmiş.

    velhasıl laf edeceksen git evetçi çomarlara et ama aptal aptal genellemelerinle benim de içinde bulunduğum, sırf senin menfaatin için (bana giren çıkan yok nasıl olsa) onca yol tepip; hatta bulundukları yerlerden otobüsler kaldırıp "hayır" demeye giden kesimi de yaptığı şeye pişman etme. çünkü ben böyle başlıklar, böyle konuşanlar gördükçe hayır oyu vermiş biri olarak keşke rahatımı bozmasaydım diye düşünüyorum. eminim benim gibi hayır oyu veren diğer kişiler de böyle düşünüyordur ve onları da küstürme. bu tarz konuşmalarla bir dahaki seçimde onların da şevklerini kırar, yurt dışından gelen yüz binlerce akp+rte karşıtı oylarda düşüş yaşanmasını sağlar, en büyük zararı yine kendine vermiş olursun.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap