1928 entry daha
  • son zamanlarda sözlükte dönen pegasusvape tartışmaları hakkında son bir iki lafımın olduğu aromalı likitle çalışan buharlama cihazıdır. öncelikle şunu belirteyim pegasusvape ile herhangi bir bağım bulunmamaktadır. reklam niyeti taşıyan bir entry değildir bu sadece türkiye'de zaten kısır olan bu piyasada tutunmaya çalışan kaliteli markalara olan karalamayı bitirmek niyetindeyim. bu uzun bir yazı olacak büyük ihtimalle o yüzden bağlayın kemerlerinizi başlayalım.

    öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım. türkiye'de resmi olmadığı için bu alan kalitesiz aromalarla sağlığımızla oynayıp bizi premium likit ayağına dolandıran onlarca marka var. önceki entrymde de bunlardan az buçuk bahsettim. yine türkiye standartlarında resmi olmayan bir işte herhangi bir markadan labratuvar koşulları altında sağlık bakanlığı onaylı resmi işler yapmalarını beklemek biraz hayalcilik benim gözümde. benim markalardan beklediğim evde kendi likitimi yaparken kullanacağım aroma ve nbaseleri kullanmaları ve bu işlemlerin hepsini temiz yerlerde yapmaları. yani hiçbirinden labratuvar koşulları beklemiyorum ki resmi olmayan bir iş alanında labratuvarlarda çalışmak zaten illegal bir işlem. ancak bu standartlara rağmen firmalar hala merdiven altlarında küf ve pas dolu yerlerde gizli saklı likitlerini yapıp üzerine premium yazmaktan çekinmiyorlar. olaya geçecek olursak; yukarıda geçen bu karalamalardan sonra pegasusvape bana ulaşıp mail yoluyla bir şeyler yazıp yazamayacağımı sordular. bunun üzerine ben de kendilerinden eğer çalışma ortamlarının ve kullandıkları hammaddelerin fotograflarını iletebilirlerse yardımcı olabileceğimi aksi takdirde bunun etikten çok uzak olduğunu belirttim. sağolsun hak verdiler bana ve çalıştıkları ortamın, alışveriş yaptıkları sitelerin, demlenme sürecinin ve faturalarının fotoğraflarını ulaştırdılar bana. piyasadaki rekabet ve aroma karışımlarının ortaya çıkıp taklit edilme riskinden ötürü de benden rica ettiler o yüzden şuan bu fotoğrafları paylaşmayacağım. sonuçta illegal olan bu işte üreticilik yapan bir markanın kullandığı her şey ve faturalarının internette paylaşılmasını ben de doğru bulmuyorum. ama tüm o fotoğrafları tek tek inceledim ve benim içime su serpildi. sizinle de paylaşacağım görüşlerimi umarım aynı şekilde düşünürsünüz.

    öncelikle hammaddelerden başlayalım. aroma ve nbaselerin alındığı siteler hepimizin bildiği -evyapçıların bildiği en azından- ve güvenilir siteler. kullanılan aromalar gerçekten capella, tfa ve flavour art. ve bu aromalara toplu alımla binlerce lira harcanmış. dekontu ve alınan sitenin alışveriş geçmişi sayfasını gözlerimle gördüm ve size bu konuda şahit olabilirim. nbase yüksek nikotinli olarak özel olarak demlenmiş ve alınmış ki yine burada da binlerce lira harcanmış. pg ve vg de yine aynı siteden alınmış.

    sıra geldi çalışma ortamına. ortam gerçekten temiz gözüküyor ve çalışırken yeni eldivenler ve gerektiğinde yeni şırıngalar kullanılmış. likitin üretildiği masanın üstü deri ile kaplanmış ve arkada bir adet kolonya şisesi ile bez duruyor bu da toza karşı alınan bir önlem olarak gözüme çarptı. zaten atılan fotoğraflarda masanın üstüne masa lambasının ışığı çarpıyordu ve eğer tozlu bir ortam olsa rahatlıkla anlayabilirdim.

    likit yapımında hem şırınga hem de kuyumcu terazilerinden kullanılmış anladığım kadarı ile. likitlerin genel saklanması için o büyük nutella kavanozlarına benzeyen kaplardan kullanılmış ve oradan şişelenmişler. likitler topluca ultrasonik temizleyiciden geçmiş bunun da ayrıca bir fotoğrafı var elimde. likitlerin demlenmesi için karton kutular gördüm ayrıca bu da ışık ve sıcaktan uzak güzel bir demleme anlamına geliyor tabii ki.

    yani kısaca bizzat kendi gözlerimle gördüklerimi aktardım burada size. tabii bana güvenip güvenmemek sizin elinizde tamamen ama şuan benim herhangi bir markayı savunmak için bir amacım yok. bu adamlardan ben para falan da almıyorum likitlerim de bedavaya gelmiyor. şuana kadar sadece tester seti rica ettip kırmayıp yolladılar sağolsunlar. buradaki amacım benim de yaşadığım o ulan hangi likiti alsam ben şimdi ne iyidir ne kötüdür muhabbetini yeni başlayanlar yaşamasın. hatta başlamışken tüm çeşitleri ayrı ayrı yorumlayıp bitireyim entry'yi de bari daha faydalı olsun.

    sirius: zaten buradan aldığım ilk likitti. hala daha favorim. bir önceki entryde yorumlarımı görebilirsiniz.

    spica: kuruyemişli likitler benim için adv (all day vape yani tüm gün içilecek likitler) olmayı hiçbir zaman başaramıyor. genelde böyle kahve ile falan içiyorum sadece ve bu likit o lezzetiyle bu görevi başarıyla yerine getiriyor. biraz ağır bir likit bir süre sonra bayabilir ama tabii bu olay damak tadıyla alakalı daha çok.

    agena: ilginç bir şekilde ben bu likiti beğenmem diyordum ama çok hoşuma gitti. genel olarak baskın tat mango. mango veya meyveli likit seviyorsanız tavsiye ederim.

    gredi: yine ilginç bir şekilde ben bu likiti çok beğenirim diyordum ama beğenmedim. serinin en zayıf noktası bence. tabii yine söylüyorum tamamen damak tadı ile alakalı ama ben sipariş edeceğimi çok sanmıyorum.

    kısaca -çok kısa olmadı gerçi ama- markayla ilgili son görüşlerim bunlar. soru işaretlerini silebildiysem ne mutlu bana.
2233 entry daha
hesabın var mı? giriş yap