• 45 günlük bir süreci kapsayan ve artık zirve yapan rezalet. ülkenin teksas'a döndüğünün, hak hukuk adalet kavramlarının hafifletildiğinin kanıtıdır yaşadığım olay.

    en baştan anlatayım. biraz uzun süreceğinin, ancak sıkmayacağının bilgisini vereyim.

    lg g4 telefonum yaklaşık 2 ay önce kapandı. delta servis garantili olduğundan ve garantisi 1 yıl daha sürdüğünden kargoyla kendilerine gönderdim ve 02.03.2017 tarihinde ellerine ulaştı.

    07.03.2017 tarihinde delta servis tarafından arandım.
    `delta servis:` telefonunuzu inceledik. kabul ederseniz 650 tl karşılığında onarımını gerçekleştireceğiz.
    `ben:` 650 mi? daha 1 yıl garantisi var telefonun.
    - beyefendi telefonunuzda sıvı teması olduğundan garanti kapsamında onarımını gerçekleştiremiyoruz. kullanıcı hatası nedeniyle cihazınız garanti dışı kalmış
    + ne sıvı teması, telefona damla değmemiş kardeşim.
    - telefonunuzun garanti dışı kalmasının asıl sebebi imei numarasındaki sorun. anakartta yazan imei numarasıyla sistemde kayıtlı imei numarası birbiriyle uyuşmuyor.
    + nasıl olur ya! cihaza ilk tornavida değdiren sizsiniz, telefonu gördünüz. telefon açılmadan nasıl imeisi değişir mi?
    - bizimle ilgisi yok beyfendi, onu ithalatçı firmayla görüşün, biz sadece onarımını yapan servisiz.
    + yahu bütün numaranız bu mu yani! sorun sıvı sıvı teması, yok olmadı imei numarası.
    - ben size durumu anlatıyorum.

    sinirden köpürmüş vaziyette telefonu aldığım firma olan ceppaket iletişim ltd. şti.yi aradım. durumu anlattım. delta servis suçu size atıyor dedim. açılmamış cihazın imeisi ile ilgili sorun ithalatçı firma kaynaklı olabilir diyorlar dedim. ceppaket firması da onlarla iletişime geçeceğini söyledi.

    sinirim geçmedi, akşam tekrar delta servisi aradım. en üstüz kim dedim onla konuşmak istiyorum.
    ds: gündüz sizinle konuşan kişi en yetkilimizdi zaten.
    ben: burası muz cumhuriyeti mi kardeşim. onarım ücretinden ya da cihaz değişimi yaptırımından kaçmak için suçu tüketiciye atıyorsunuz. hakkınızda yüzlerce şikayet var bu şekilde. ben de sizi şikayet edeceğim.
    - beyefendi yapacak bir şeyimiz yok, arkadaşımız sizi bilgilendirmiş. sitemizdeki servis sürecini gösteren bölümde de fotoğrafları var, imei numaraları birbirini tutmuyor.
    + bakıyorum bekleyin(tatatatam!! sitelerindeki ilgili bölüme girdim, telefonun fotolarını koymuşlar. belirttikleri uyuşmazlık imei numarasıyla ilgili değil. serial key' de bir uyuşmazlık varmış aslında!! ) . beyefendi baktım ben imei no ile ilgili bir şey yok, siz de bakın
    - ee şey haklısınız beyefendi. imei numarasında değil sorun, sanırım seri numarasında bir sorun var.
    + ama bana imei dediniz kaç kere!
    - yanlış bilgi vermişiz efendim.
    + yav siz benle dalga mı geçiyorsunuz(artık allah ne verdiyse bağırıyorum). siz böyle mi iş yapıyosunuz! böyle mi para kazanıyorsunuz. haram zıkkım olsun lan kazandığınız paralar.
    - şey beyefendi..
    + senin beyfendine de sana da! en sevdiğinizden çıksın böyle üç kağıtla kazandığınız paralar. ayağınız takılınca aklınıza geleyim benden bilin! sizi şikayet edeceğim tüketici hakem heyetine. mahkemeye vereceğim
    - tamam kem küm dıt dıt dıt...

    adam doğru düzgün cevap veremeden bir şeyler geveleyip telefonu kapattı. sinirden geberiyorum. göz göre göre 1400 lira para verdiğim garantili ürün elimde patlayacak. neyse, nasıl şikayet ederim falan diye araştırdım biraz. iş yoğunluğu falan derken akşam oldu.

    saat 18:30 gibi tekrar arandım. iyi günler faslından sonra;
    - lg g4 cihazınızla ilgili görüşmüştük. ücretli onarım teklifimizi kabul etmemiştiniz.
    + evet
    - onay verirseniz ücretsiz olarak garanti kapsamında onarımını gerçekleştirebiliriz.
    + nasıl yani, garanti dışı kalmamış mı yani cihazım.
    - hayır beyefendi. kabul ederseniz biz onarımını ücretsiz yapacağız.
    + bir dakika! ben size nasıl güveneceğim. hiç açılmamış cihazıma bir sürü kusur yüklediniz, şimdi tamir görüp gelmiş cihazımı ikinci bir sorun da size yolladığımda bir sürü sorun çıkartırsınız. hiç derdimi anlatamam o zaman. kabul etmiyorum.
    - merak etmeyin beyefendi hiç bir sorun yaşamayacaksınız.
    + size nasıl güveneceğim.
    - lütfen beyefendi bize güvenin herhangi bir sorunla karşılaşmayacaksınız. telefonunuzu en kısa zamanda onarıp göndereceğiz.(inanma sikecek)
    + bu görüşmeleri oraya bi yere gözünüzün önüne not alın, her seferinde size derdimi anlatamam ben. tamam yapın telefonu(hemen de not ettiler, kurana el basıp yemin ettiler yapacağız diye.)

    işkilli bir vaziyette bir şans daha verip, süreci kontrol etmeye odaklandım. 2 hafta sonra sitelerinden kontrol ettim. onarım süreci "parça bekliyor" şeklinde devam ediyordu. aradım nedir durum dedim.

    - beyefendi parça geldi. 2-3 üç gün içinde yerleştirip kargoya verdiklerine dair size ulaşacaklardır.
    + iyi bakalım.

    aradan 10 gün geçti ses yok. tekrar aradım.
    + cihazın durumu nedir. arayan olmadı.
    - bakalım efendim..... efendim parça bekliyoruz.
    + ne parçası! 10 gün önce parça gelmişti.
    - kim verdi o bilgiyi efendim. bayan mıydı erkek miydi.
    + bayandı.
    - yanlış görmüş galiba henüz parça gelmedi. 1 hafta içinde gelir. takriben 10 gün sonra yapılıp kargoya verilir.
    + emin misiniz iyi baktınız mı yapılmış olmasın(mala bak. hala inanıyor)

    kıllandım adamlardan. tüketici heyetine gittim şikayet ettim. dedim servis süreci 20 iş gününü geçtiğinden cihazın yenisiyle değiştirilmesini ya da bedelinin ödenmesini talep ediyorum. ordaki görevli dediki "şanslısınız bu ara pek yoğun değiliz. normalde 6 ayda sonuçlanır ama sizinki 3-4 ayda belli olur". hay allah razı olsun dedim(!)

    eveet. günümüze geldik nihayet. telefon yapılmıştır artık düşüncesiyle servis sürecine baktım bugün. onarım durumunda yazsa beğenirsin? "`cihazın yetkisiz müdahale gördüğü tespit edilmiştir`. `kullanıcı ücretli onarımı kabul etmediğinden cihaz geri gönderilmektedir`"
    alllaaaaahhh!! kafayı yeme de ne yap. aradım hemen:

    + (gayet soğukkanlı) ben bir telefon göndermiştim. durumu nedir?
    - bakalım. efendim cihazınız garanti dışı bırakılmış olduğundan ücretli onarımı da kabul etmemişsiniz. cihazınız geri gönderildi.
    + yav siz ne diyorsunuz bacım. dalga mı geçiyorsunuz. üçkağıtçı mısınız?
    - beyefendi üslubunuza dikkat edin. sizi dinlemeyeceğim
    + dinleyeceksen anlatayım sana
    - anlatın
    + böyle böyle şöyle şöyle... süreci baştan sona anlattım. maruz kaldığım muameleyi tek tek belirttim. yetkili kimse yok mu onla konuşayım. benim muhatabım sen değilsin dedim.
    - tamam beyefendi ben bir kayıt oluşturuyorum, arkadaşlar size 72 saat içinde dönecekler.
    + yav bırak dönmeleri! bu nasıl servis anlayışı. ben ağaç yapğrağı mı verdim telefon alırken para verdim. şimdi haksız yere hiçe sayıyorsunuz. bu şekilde mi para kazanıyorsunuz evinize para götürüyorsunuz, çoluk çocuğunuza yediriyorsunuz. böyle haksız yere kazandığınız paralar haram zıkkım olsun size. hakkımı arayacağım her yerde.
    - böyle konuşamazsınız beyefendi.
    + nasıl muamele gördüysem öyle konuşurum. insan olanla insan gibi konuşurum. benim muhatabım sen değilsin. bu durumun sorumlusu kimse onun ağzından burnundan gelsin o paralar. zehir zıkkım olsun. ülkede adalet yok adalete havale edeyim. inanıyosanız allaha havale ediyorum hepinizi
    - dıt dıt dıt...

    beddua ile iş görmeye çalışma tekniği bu olayla peydah oldu bende. nasıl gelişti bilmiyorum ama adalete olan inancımın kaybolmasından, bir şey çıkmayacağını düşünmemden mi oldu bilmiyorum. göz göre göre kazıklanmak insana koyuyor arkadaşlar.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap