85 entry daha
  • bölümü çomü'de *okuyan bir arkadaşımızın yorumunu şöyle bırakıyorum.

    "öncelikle 4 sene boyunca çomü'de verilen dersler için sizi
    şöyle alalım.

    ilk iki seneniz kimya ağırlıklı gidiyor.
    birinci sınıfta genel kimya ve genel kimya labı derslerini alacaksınız. kimya labı dersinde ilk kez rapor yazmayı tecrübe edeceğinizden bir hayli zorlanacaksınız. bu ders, birinci sınıfta çoğu kişinin sıkça yakındığı bir derstir. ikinci dönemde matematik 2 dersi bu zorluklara kafa tutabilir. genel olarak integral içeriyor ve sorunlu derslerden. yok biz biyolog olcaz ne lazım bize matematik dersi demeyin. genel biyoloji, alacağınız biyoloji adındaki tek ders bu yıl.

    ikinci sınıfta sizi organik kimya ve analitik kimya karşılayacak . analitik kimya, bol bol hesap yapacağınız bir ders. matematikten çekinen birçok kardeşimiz maalesef bu dersten kalır. matematiği ne yapacağız demediniz şimdi de kimyayı ne yapacağız demeyin. demeyin yani bölümde bunlar her zaman lazım oluyor.
    organik kimya dersini kimse pek sevmez. not tutmaktan dinleyemezler ve bu da topluca başarısızlık, derse nefret ile sonuçlanır ve sonuçta kalan yine siz olursunuz.
    biz ikinci senede biyoloji ile daha haşır neşiriz haa. hücre biyolojisi ve hücre biyolojisi labı alıyoruz, ne güzel. hücre biyolojisi hocanızın derste sizden beklediklerini karşılayamabilirsin. sınavları zor olarak abartılır ama bu sadece abartıdan ibarettir. hücre labı, kimya labına göre daha rahat ama kimya labından kalan alışkanlıklarınızı ve anlayışınızı değiştirmeniz gerekecek.

    bölümdeki hoca kıtlığından dolayı bitki biyolojisi dersini branşı bu alanda olmayan bir hoca veriyor. yine aynı sebepten aynı hoca biyoistatistik dersine de giriyor. derslerine katılımcı olun. hem dersten zevk alır hem de … olursunuz. biyoistatistik dersi ise ders boyunca yapacağınız hesaplamalara rağmen temelinde hesaplama değil çıkarımda bulunma yatan bir derstir.
    fizik çok zor bir ders değil fakat çalışılmazsa ikinci dönem zorlayabilir bir bakmışsınız kalmışsınız.
    ana dersimiz genetik. yine öğretim üyesi eksikliğinden bitki biyolojisine giren hocamız tarafından verilir. öğrencilerin hazırladığı sunumlar dersi yorucu hale getirir.

    mikrobiyoloji ve mikrobiyoloji lab çok zor değillerdir fakat az da olsa çalışma mutlak gerektirir.

    organik kimya labı çok zor olmayan fakat çok vakit alıcı bir derstir. raporlara özen had safhada olmalıdır. ufak detaylar büyük kayıplara neden olabilir.

    3 ve 4. sınıfta ise biyolojinin daha derinlerine iniliyor. (arkadaş 3.sınıfa geçtiğinde editlerim burayı.)

    sonuç olarak hoca kıtlığımız var ama bunun bize doğrudan yansıyan bir etkisi yok. biz derslerimizi eksiksiz alıyoruz. bölümün tamamen ingilizce olması zorlayıcı olabiliyor elbette ama kısa bir sonra siz de kendinizdeki değişimi fark ediyorsunuz. kimya ile haşır neşir olmaya hazır olun. yok ben hesap yapamam, yok ben matematik yapmadan geldim diyecekseniz çoook canınız sıkılabilir. derslerine hazırlıklı gittiğiniz takdir de daha az sıkıntı yaşarsınız. kişisel tavsiyemiz bunu mutlaka yapmanız yönündedir. sizi korkutmalarına izin vermeyin, tercih etmek istiyorsanız seçin.
    bu zamana kadar bana ciddi seviyede bir ingilizce birikimi sağladığını ve araştırma yeteneklerimi arttırdığını düşünüyorum. üniversite bazı noktalarda çok kritik öneme sahip ancak işin kilit noktası bireyin kendisidir.
    son olarak da kimya ve biyoloji bu bölümün omurgası. bu derslerle aranız yoksa bir daha düşünün yoksa bölümü okumak eziyet halini alabilir. "
97 entry daha
hesabın var mı? giriş yap