17 entry daha
  • ocak ayında internet dolandırıcılığı sonucu kartımdan çekilen parayı nisan ayı itibariyle bana iade edemeyen saçma süreç.

    kartımla yurtdışı üzerinden dolar ile alışveriş yapılmış. hiç yurtdışına çıkmamış ve dövizle alışveriş yapmamış olmama rağmen banka da bu işlemi şüpheli bulmayıp onaylamış. telefonuma gelen mesajı görünce hemen arayıp bu harcamayı benim yapmadığımı söyledim ve müşteri temsilcisi de bunu teyit edip kartı kapattı.

    işte o parayı almak için defalarca aramama ve dilekçe vermeme rağmen halen sonuç alamadım. süreç tamamen tüketici aleyhine işliyor, bir yere dilekçeler ve mailler gönderiliyor şube tarafından ve cevap bekliyorsunuz. akıbetini öğrenmek mümkün değil.

    edit: haziran ayı itibariyle hâlen daha paramı iade alamadığım süreç. ziraat bankası resmen süreci yavaşlatıyor ve itiraz edebileceğiniz bir departman da yok.

    edit 2: temmuz ayı itibariyle hâlen sonuçlanmadı. her inceleme için yasal sürenin 180 gün olduğunu söyleyip sisteme tam bir ay geç girdikleri şikayetimin sonuçlanması için 2 ay daha vakit olduğunu söylüyorlar. çıldırmamak elde değil.

    nihai edit: ağustos ayının sonunda para iade edildi sonunda. tam 8 ay sürdü. abv diyorum sadece.

    post-nihai edit: aralık ayında tarafıma borç çıkarıp, mükerrer ödeme yaptıklarını iddia etmeleri ile yeni bir boyut kazanan ama artık uğraşacak dermanım kalmadığı için borcu ödeyip lanet ettiğim durum.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap