1 entry daha
  • "zarif olma" anlamina gelen bir kelimenin "zerafet" gibi kulaga hos gelen, uzun fuleleriyle kosturan tuncay sanli'nin saclarinin dansi gibi ahenkli bir sozcuk varken "zarafet" gibi borozan sesine benzer bir kelimeyle tanimlanmasi reva midir ey sevgili turkce dostlari? vergilerini duzenli bicimde odeyen sorumlu bir vatandas olarak dilegim sudur ki tdk lutfen dilimizi sevsin, sevdirsin.

    tabii bazilarimiz "zerafet mi? yok daha neler, zurafa! zohahahaha!" diye muazzam espriler yapmak yerine zarif/zerafet benzeri ornekler arasalar, mesela benim bu nobran tavrimdan rahatsiz olup beni nazik olmamakla, nezaket yoksunu olmakla suclasalar.. aa nazik derken nasil nezaket oldu? hay allah nasil da bugune kadar fark edemedim bu ornegi, ne kadar da cahilim, olmaz olsun bu cehalet. aa cehalet?

    aa?
    a?
    e?

    moderatorlerin entrymi pinpon topu* gibi bir o basliga bir bu basliga tasidiklarini gordukten sonra gelen edit: bu entry aslen ve <underline>sadece</underline> zarafet basligina yazilmistir. sizin de sag ustteki arastir linklerinden tdk sozlugu sayesinde kontrol edebileceginiz gibi, gecerliligini tartisamayacagimiz imla kilavuzuna gore kelimenin dogrusu zerafet degil zarafettir ve daha da onemlisi, bu entrynin yazilma amaci da aksi ornek gosterebilegimiz bircok kelime** olmasina ragmen turk dil kurumu'nun zarafet gibi hem kuralbozan hem de daha da dramatigi hic zarif olmayan bir kelimeye saplanmasindaki cirkinligi vurgulamaktir.
    guya ironik entry yazdiktan sonra da goebbels gibi ciddi edit eklemek de entrynin ruhunu nasil olduren bir mecburiyetmis, moderatorlerin keyfi baslik tasima uygulamalari ne kadar zararliymis bu vesileyle ogrenmis/hatirlamis oldum.
    remember raffaello santi.

    muazzam salakligimi fark edince gelen yeni edit: aaa aslinda hicbir moderatorun kabahati yok, ben aslen zerafet basligina yazdigimi unutup bir baskasinin entrymi zarafet basligindan buraya tasidigini sanarak cok gereksiz bir tepki gosterdigimi simdi hatirlayiverdim. ama siz siz olun boyle heyecanli cikislar yapmayin, kulaginiza kupe olsun, haksiz yere baskalarini suclayip kendinizi embesil durumuna dusurmeyin.
    embesil bile olsam o ressamin ismi raffaello santi ama.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap