46 entry daha
  • sınırının öte tarafında yarım milyon amerikan askeri olduğu iddia edilmiş. kore'deki toplam abd askeri gücü 28.500 kişiden oluşuyor. buna 495.000 güney kore askerini eklemeden o rakama olaşamazsınız. buna karşılık kuzeyin 1.200.000 aktif askeri, 600.000 yedeği, 5.900.000 paramiliter gücü, toplamda da 10 ila 13 milyon askere alınmaya hazır genç nüfusu var. kore savaşı sırasında çin'in de bir milyonun üzerinde askerle yardımına geldiğini de ekleyelim.

    kore savaşı sırasında mac arthur'un nükleer silah kullanmak istemesinin nedeni de karşısında sonsuz insan kaynağıyla savaşan bir düşmanın olmasıydı. buna karşın, hem de o sırada tek nükleer güç olmasına rağmen o nükleer silahı kullanmayan abd yönetimi bugünün güç dengesi dahilinde nükleer saldırıyı aklından bile geçirmez.

    yani bu rejim öyle iddia edildiği gibi savunma konumunda değil, aksine tam anlamıyla düşmanı olarak gördüğü ülkeler üzerinde terör estirir durumda. daha da önemlisi, bu sürekli savaş halini devam ettirmesi başındaki üç nesildir var olan hanedanın ülke içinde istediği gibi at koşturup tanrı muamelesi görmesi için bir araç durumuna gelmiş. halkını korkutacağı bir amerikan öcüsü olmasa ne bu kadar insanı asker olmaya zorlayabilir, ne de halkına aç kalma pahasına o orduyu beslemeyi kabul ettirebilir. en önemlisi de savaş tehlikesiyle korkutulmamış bir halk eninde sonunda sınırın güneyindeki kardeşlerinden ne eksikleri olduğunu, neden dededen toruna bir aileye tapınmak zorunda olduklarını sorgulamaya başlar. bugün istediği kişiyi amerikan ajanı olarak suçlayıp öldürme serbestisi olan diktatör bozuntusu da bu durumda kendi koltuğu için cinayet işliyor durumuna düşer ki bu da doğal olarak hoş karşılanmaz.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap