39 entry daha
  • yanlış alarm.

    bu temeller son yüzyıla ait. gerekli arkeolojik çalışmalar yapılıp raporu hazırlandı. eğer duyar kasacaksanız hemen karşıda sinan paşa camii var. mimar sinan'ın önemli bir eserine resmen kaçak kat çıktılar. kimseden tepki gelmedi.

    not:
    izahat talep edenler oldu. konunun uzmanıyım diyemem. ancak orası benim semtim. ayrıca kayıtlı koleksiyoner olduğumdan müzeciler ve arkeologlarla çok teşrik-i mesaimiz oldu.
    birincisi türkiye bu konularda artık daha bilinçli. ikincisi bu tür inşaatlarda görev yapacak yeterli kadrolar var. buradaki kazılar da arkeolog gözetiminde yapıldı. fotoğrafa dikkat ederseniz ortaya çıkarılan temellerin inşaatçılar tarafından kazılmadığını, kazıların arkeolojik kazı tekniklerine göre yapılmış olduğunu görebilirsiniz. ayrıca basit bir aramayla da o dönemdeki haberleri görebilirsiniz.
    http://www.rayhaber.com/…ihi-kalintilara-rastlandi/
    bu tür kazılarda her adım belgelenir ve rapor hazırlanır. ben elbette bunları görmedim. ancak hatalı bir uygulama yapıldığını ya da yanlış tarihleme yapıldığını hiç sanmıyorum. ciddi bir buluntuya rastlanması halinde hiçbir arkeolog "bunlar çanak çömlek, boşver" diyemez. adamın bir yerinden kan alırlar. benzer durumlarda üsküdar'da ve yenikapı'da uzun süren kazılar yapıldı. önemli olsaydı beşiktaş'ta da aynısı yapılırdı.

    sinan paşa camii'ne yapılan terbiyesizliği daha önce burada yazmıştım. kimsenin umurunda olmadı. bunun için teessüf ediyorum. #58425801
99 entry daha
hesabın var mı? giriş yap