• kuzenimin başından geçmiş olan bu durumu direkt kendi ağzıyla facebook'ta paylaştığı hali ile sizinle paylaşıp çözüme kavuşturulması için değerli yorumlarınızı bekliyorum;

    ekşi sözlüğün gücüne güveniyor ve biraz uzun olan bu yazıyı aktarıyorum, şimdiden hepinize teşekkürler..

    #hyundai türkiye
    merhaba , 2009 aralık ayında,antalya cangarlar'dan 2010 model i30cw mode esp benzinli araç aldık. alırken bayi broşürleride göstererek hyundai çevre dostu lpg yakıtı öneriyor eğer lpg biz taktırısak garantiniz bozulmaz dediklerinde bizede cazip gelip lpg yi takdırdık. aracım 135400 km olunca motoru arızalandı. yine cangarlar servisinde rektifiye yapıldı. arızalanma nedeni lpg .

    1. madem lpg bu tür motoro zarar veriyordu neden bana lgp takdırdılar. insanlar 15 - 20 yıl araçlarının motorunu kapağını açmadan biniyorlar. burda hatalı olan hyundai olduğu aşikar. bu konuyu telefonla müşteri hizmetlerine bildirdim. müşteri hizmetlerinde nur hanım ile görüşmemizde hyundai assan olarak lpg önermedikleri fakat bazı bayiler ticari amaçlı olarak böyle bir opsiyon tanıdıklarını belirttip konuyla ilgileneceklerini belirtiler. iki gün sonra aradılar cangarlarda o tarihre çalışan hiç bir eleman olmadığını tavsiye edip etmediklerini bilemeyeceklerini ve aracın 5 yıl garantisi kullandırılmış yapılacak bişey olmadığını bildirdiler. bu müşteri memnuyetini sıfıra indiren bir açıklama. yani bu araç 5 yıllık bir araçmı beş yıl sonra motorunu çöpe atıcağız. ikinci bu bayinin tabelasında kocaman hyundaı yazıyor. biz cangarlar markasına değil hyundaı markasına güvenip araç alıyoruz. bu inkar ettiğiniz lpg önerinizi belirten web sayfanızın linki;

    http://www.hyundai.com/…/df_tr_localnewsvıew_090320_01.html…

    2. aracımı cangarlar servisinde tamir için bıraktık motor lpg motora zarar vermiş rektifiye olacak dediler fiyatının 6280 tl olduğunu belirttiler. ayrıca debriyaj baskı balatası eskimiş isterseniz motor açılmışkın onuda değiştirelim dediler 950 tl toplam 7200 tl masraf çıkardılar. bu fiyat fazla geldiği için kendilerinde motor ile ilgili parça ve işçilik masraflarını belirten listayi alıp, ısparta bozal servisinizi aynı listedeki fiyatları silip fiyat sordum. verilen fiyat fiyat 4400 tl sizin servisleriniz bakkal dükkanımı her yerde fiyatlar arasında bukadar fark olacak. memnuniyetim iyice arrtı tabiki.

    3. görüşmler sonucunda cangarlar aracı tamir ettirmeden çıkarısam zaten 500 tl ödemem gerektiğini söylediler pazarlık yaparak 5400 tl motor yapımı için anlaştık. 950 tl de debriyaj takımı için ödeme yaptım.

    4. bu kadarla bitmedi, aracımı servise götürüken sıkıntım sabah arabayı çalıştırıp yola çıktıkktan sonra bir kavşakta yada ışıkta durunca istop etmesi idi. yani çalışmasında gitmesinde bir sıkıntı yoktu sadece sabahları aracı ilk çalıştırdıktan sonra giderken yavaşlamak istediğimde yada durduğumda istop ediyordu ve motor arıza lambası yanıyordu sonra sönüyordu. bu arıza nedeniyle servise gittim lpg den dolayı motorun arzalı olduğu tespiti yapıldı tamir oldu aracı teslim almaya çağırdılar. ödemeyi yaptım aracımı alıp giderken debriyajın çok yukarda kavradığını farkettim. yola devam etim ışıklarda durduğumda aracı gaz kullanmadan debriyaj ile harektelendirmek isediğimde aracım yine istop etti belki yeni debriyaj ayağım alışmadığı içindir diye düşündüm bir kaç test daha yaptım. fakat aracın rölantisinde bir sorun olduğunu düşündüm, yüke bindiğinde rölanti düşüyor ve istop ediyor. tekrar servise gittim debriyaj çok yukarda kavrıyor yeni balata ile daha alta olması gerek arac debriyaj ile gaz kullanamdan hareket etmesi gerek dediğimde beni bu durumun normal olduğuna ikna etmeye çalışıyorlar. bukadar komik bir servis olamaz ısralarım üzerine oradaki bir başka sıfır test aracını denedik kendileride kulandılar bende kullandım aynen benim bahsettiğim gibi araç gaz kullanmadan debiraj ile hareket ediyor üstelik hafif rampada bile rahatlıkla hareketleniyor ve depriyaj daha aşağıda kavrıyor. daha komik bir olay aracımın motoru bozukken bile sadece debriyaj ile hareklenen aracım şimdi sıfır debriyaj ve sıfır motor ile hareketlenmiyor ve bu normal imiş nasıl bunu diyorbiliyorlar anlam veremiyorum.

    5. ısrarlarım üzerine aracımı baktılar fakat arızayı gidermediler. beni gönderdiler, haftaya cumartesi gel bakalım dediler bende doğal olarak aracı arızalı halde teslim aldığıma dair bir yazı istedim vermediler, nede olsa ödemeyi yapmıştık ( ben ısparta yalvaç'ta yaşıyorum hafta işte olduğum için hafta sonu sözleştik). aracı aldık antalya'dan ısparta'ya dönüyoruz ısparta girişinde ışıklarda durduk alın size bir şok daha araba durduğum zaman istop ediyor ve bu şekilde yalvaç'a varana kadar her ışıkta frene basıyorsunuz yavaşlıyorsunuz bu sırada debriyaja basıyorsunuz araba istop ediyor. bu kadar sıkıntı yaşatan ve halen yaşatmaya devam etiren servisiniz yüzünden hyundaı den nefret ettirdiler.

    6. aracım lpg nedeniyele olan motor arızasında dolayı madur olduğumu düşünüyorum. bu konuda yaptığım masarafların tarafıma iadesini istiyorum linktede belirtiğiniz ama sonra inkar ettiğiniz lpg önerinizi verdiğim linkten kontrol edebilirsiniz.

    7. aracımın motoru bozukken bile sadece debriyaj ile hareklenen aracım şimdi sıfır debriyaj ve sıfır motor ile hareketlenmiyor ve motor ısınca yavaşlayınca istip ediyor bu arızanın giderilmesi için 22 nisan cumartesi günü yine cangarlar' a gidiceğim bu durumla ilgilenmenizi ve gün içerinde sorunumun çözülüp aracımın tyeslim edilmesiistiyorum. ayrıca " ya aracın şusuda arızalıymış buda değşmesi gerekiyormuş" gibi ifadeler ile benden yeniden ücret talebinde bulmaları gerçekten çok can sıkıcı olur umarım böyle bir durumla karşılaşmam. çünkü aracımın motoru araızalı iken bile bahsettiğim sıkıntılar yoktu.

    sorunlarımın acilen çözülmesini rica ediyorum...
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap