26310 entry daha
  • taraftarı hâlâ neler olduğunun farkında değildir. bir gevşeme seziyorum avrupa ligi'nden elendiğimizden beri. bunun gazına gelen medya da saldırmaya başladı. gözümüzü kırptığımız anda eski beşiktaş'a döneriz. herkes mevkisini korusun.

    her yönden taraftarı takip edip nabzını tutmak benim işim. şu iki günde; şenol güneş'e sallayanlar, ricardo quaresma'nın derhal çin'e gönderilmesini isteyenler, oğuzhan özyakup 'un üçe beşe bakılmadan satılmasını isteyenler, cenk tosun'un ikinci lig topçusu olduğunu söyleyenler, beşiktaş arması taşıyan matej mitrovic ve dusko tosic'e ana avrat dümdüz gidenler, vincent aboubakar'ı vatan haini ilan edenler, fikret orman'ın tanınmamış transferler yapmasından bıkıp "demirören bile daha iyiydi" diyenlere kadar ne yorumlar gördüm. hakeza vodafone arena kombine transferi başlığına girerseniz, neredeyse tüm tribünün kombinesini cüzi fiyatlara devrettiğini görüyosunuz. herkes takımdan umudunu kesmiş gibi. ligde üçüncülüğümüz garantiyken inönü stadı'nı dolduran taraftar sanki başkalarıymış gibi bir görüntü var.

    arkadaşlar, siz geçmişi ne kadar çabuk unutuyorsunuz ? beşiktaş'ın son şampiyonluğundan önceki şampiyonluk periyodu, 20 yılda 2 şampiyonluktur. yani 20 yılda 2 defa şampiyon olan takım 12 ayda ikinci şampiyonluğuna koşuyor ve yapılan eleştirileri inanılır gibi bulmuyorum. üçüncülüğe abone olduğumuz dönemleri, yıldızlara rağmen baharı görmeden şampiyonun 24 puan arkasına düştüğümüz zamanları ne çabuk unuttunuz. 4 derbiyi de gol atamadan kaybettiğimiz dönemleri ne çabuk unuttunuz. 15 yıl şampiyonluk beklediğimiz günleri ne çabuk unuttunuz.

    şenol güneş de, bu takımın her bir futbolcusu da beşiktaş tarihinde yıllarca hatırlanacaktır. osmanlı denince akla ilk olarak nasıl yükselme dönemi padişahları geliyorsa, artık beşiktaş tarihinde de akla ilk olarak bu oyuncular gelecektir. ister sevin ister sevmeyin, beşiktaş'ın küllerinden doğuşu bu adamlarla oldu. ve bir maçla da hiçbirinin silinmesine izin veremeyiz.

    beşiktaş, pazartesi günü kazanırsa ligin bitimine 6 hafta kala en yakın rakibiyle puan farkını 7'ye çıkaracak. şenol güneş, beşiktaş'ın tarihinde sadece 2 kere olan üst üste şampiyonluk becerisini gerçekleştirmiş olacak. ricardo quaresma ligin en çok isabetli orta açan oyuncusu, asist krallığında ikinci. tüm ataklarımızın başında oğuzhan özyakup var. takımın beyni konumunda. cenk tosun ligin gol kralı. hırvatistan milli takımı'nın kalitesini burada tartışmıycam kimseyle. daha deneyimi 2-3 yılla kısıtlı olmasına rağmen, bu milli takımda as oynayan matej mitrovic'in topçu olmadığına siz mi karar vereceksiniz ? seni ligde de avrupa'da da buraya kadar getiren tandemin üyelerinden biri dusko tosic değil miydi ? benfica mucizesinde vincent aboubakar topu köşeye vurduğunda hayatınızın en büyük mutluluklarından birini yaşamadınız mı siz de benim gibi ? batmakta olan, kayyuma doğru giden kulübü alıp stadını yenileyen ve şampiyon yapan kadroyu kuran fikret orman değil miydi ? ezeli rakipleri çeyrek milyar dolar zarar ederken, takıma kâr ettirip aynı zamanda şampiyon çıkarabilen bu başkan değil miydi ?

    beşiktaş, bir zamanlar fransa'da olimpik lyon'un yaptığı gibi ucu bucağı görünmeyen bir şampiyonluk serisine doğru gidiyor. çünkü rakiplerinin yönetimleri rezil durumda. 20 yılda 2 şampiyonluk yaşayan bir takım için sizce de bu rüya gibi değil mi ? bir penaltı atılamadı diye gerçekleşen bu mızmızlanmanın sebebi nedir ?

    galatasaray ve fenerbahçe tarafından senelerce ezilen beşiktaş, artık bu takımların kendisiyle şampiyonluk yarışına girmesine bile izin vermemekte. takım son 3 senede 63 hafta lider kalacak kadar bu ligin üzerinde ve buna rağmen camia kar ediyor. gıcır gıcır, her gün işleyen bir stadı var. en azından avrupa'dan elenene kadar her maç %80'i doldu bu stadın. ve beşiktaş'ın bu başarısı hiçbir oyuncuya bağlı değil. kim gelirse gelsin, takım kimyasıyla ligi sürklase etmeye devam ediyoruz. geçen seneki gol kralımız ve asist kralımız bizi bıraktıp gitti. beşiktaş bu sene daha güçlü. beşiktaş kaybetmedi, onlar kaybetti. hakem faciası olmasa takım şampiyonlar ligi tarihinde ilk kez gruptan çıkacaktı ve hatta lider çıkma ihtimali vardı. avrupa ligi'nde 2 tur atladı ve çeyrek final gördü. çeyrek finalde kupanın en büyük adayıyla karşılaştı. ve eminim ki eğer bir penaltı fazla atabilseydik, bu kupayı kesinlikle almıştık. bizi zorlayabilecek hiçbir takım yoktu.

    velhasıl, bu ateş yandı artık dostlar. 2 sene önce son haftalarda şampiyonluğu kaybettik. geçen sene bu haftalarda kıyasıya şampiyonluk yarışına devam ediyoduk. az farkla şampiyon olduk. bu sene çok daha rahatız. ben eminim seneye daha da iyi olacak. avrupa'da da, ligde de. yeter ki biz takımdan yüz çevirmeyelim.

    bugün; 7 puan farkla lider olan, son ve müstakbel şampiyon, * avrupa ligi'ni finalde kaybeden beşiktaş'a destek vermezsek tarih bizi affetmez. bir gün uyanırız yine rodrigo tabata'yla, lamine diatta'yla, gordon schildenfeld'le karşılaşırız.

    "tarih bir kere yazıldı" diye kıs kıs gülen rakiplere dersi ancak takıma sahip çıkarak ve bu yükselişin bir parçası olarak verebiliriz. beşiktaş'ın yükselişinin son noktası olacak olan şampiyonlar ligi şampiyonluğunu hayattayken görmek istiyorum ben. benim gibi düşünenler takıma dört elle sarılsın ve sahip çıksın. zira başka beşiktaş yok.
29830 entry daha
hesabın var mı? giriş yap