• 1978 yılında bir grup genç ve idealist arkadaşıyla birlikte çagdas gazeteciler dernegi'ni (çgd) kuran orhan, derneğin bir numaralı üyesi ve kurucu genel başkanı oldu.
    ayni zamanda disk'e bagli basin-is sendikasinin bir dönem baskanligini yapmistir.

    3 mart 2003 tarihinde, bir servis aracının çarpması sonucu ağır yaralanan orhan, kaldırıldığı ssk okmeydanı hastanesi'nde gösterilen tüm çabalara rağmen hayatini yitirmistir.

    ankara'nın bab-ı ali'si sayılan rüzgarlı sokak'ta gazeteciliğe başlayan ve sırasıyla yeni ulus, adalet, yeni halkçı ve memleket gazetelerinde çalışan orhan, daha sonra istanbul'da çalışmaya başladı. orhan, 1980'li yılların sonunda da 'çağdaş' adlı gazeteyi çıkararak yayın yönetmenliğini yaptı.

    orhan ayrica tüstav'in kurucu üyelerinden birisi olmakla birlikte son ugraslarindan birisi olan kivilcimli vakfi'nin kurulmasi icinde epey ugrasmistir. ancak aramizdan erken ayrilmasi bu çabalari yarim birakmistir.

    1953 yılında doğan, evli ve iki çocuk* * babası orhan'ın kendisinin nihayet mahkumiyetsiz, kacaksiz göçeksiz bir döneminde hayalini kurdugu kitaplari yazmaya baslayacakken 50 yasinda vefat etmistir.

    çgd’nin bayrağını asla yere düşürmeyen ve basın tarihinde onurlu yerlerini alan genel başkanlar mahmut tali öngören, rafet genç ve mustafa ekmekçi gibi alaattin orhan'i da saygiyla aniyoruz.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap