5 entry daha
  • ekşisözlük moderatörlerinin istifası ile başlayan süreç ve ardından ekşi cumhuriyetinin yıkılarak yerini kanzuk imparatorluğuna bırakmasıyla oluşan yeni sözlüğün yarattığı bazı rahatsızlıkları dile getirir.

    eskiden demiş suser, benim de nostalji motorum çalıştı;

    eskiden tanım içermeyen entri bir kez uyarılır ardından ihtar alarak silinirdi.

    eskiden suserlerin trafik ehliyeti sistemi gibi bir puan durumu vardı, moderasyon geçmişinde görebilirsiniz belki hala bazılarınız, orada iki ihtarda çaylak olurdunuz.

    eskiden espri bkzler, cevap içeren entriler, tekrarlanan linkler, hatta tekrarlanan başlıklar dahi ihtar sebebi idi.

    eskiden bir başlığa benzeyen bir başka başlık altına (bkz: aramaya inanmak) entrisini yazmak bile ihtar sebebi idi, çünkü yerine bunu farkedenin yönlendirme vermesi gerekiyordu. bundan çaylak edilmişliğim vardır.

    eskiden sözlük bir bilgi ve tartışma alanıydı ve bu sıkı formatta espri yapabilmek emek ve zeka istiyordu. o nedenle buralardan çok yazar çıkardı. bundan sıkılan ya da başka eğlenceler isteyenler de başka yere gidiyordu. incisözlük niye açılmıştı? bu kasıntıya gelmeden takılmak için açılmıştı, ekşinin antitezi olarak. şimdi ne kadar fark var acaba bir sormak gerek ikisi arasında.

    eskiden yazarların nesilleri vardı sözlük be. o nesliilere göre çaylak alımı sınırlı sayıda yapılırdı. o nesiller sonra taranırdı. taramayı kim yapardı? moderatörler. moderatörler kimdi? onlar iyi suserlerdi. bu adamlara sorardınız, seni bu yüzden geçtim derdi, bir not eklerdi reddine. eskiden tabii.

    neyse artık reklamıyla, facebook vari tipi ve butonlarıyla, kendi tekrar eden esprileri ve bayağı tartışmadan ibaret başlıklarıyla ortalama bir site var işte elimizde.

    o yüzden bilemiyorum.

    edit: bilgi isteyenler için (bkz: 1 eylül 2012 moderasyonun sözlükten ayrılması)
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap