1 entry daha
  • ingiliz tiyatro yazarı. üniversiteli yazarlar camiasinin en yetkin kalemi....

    faust'u kaleme almış, "maltalı yahudi", "kartaca kralı dido", "selimus", "timurlenk" gibi oyunlarıyla elizabeth çağı tiyatrosunun parlak çağ olmasına ön ayak olmuştur. dramaya getirdiği cesur yenilikler shakespeare'in tragedyalarını derinden etkilemiştir.

    karanlık kişilerle düşüp kalkmış, meyhanelerden ve kötü şöhretli evlerden çıkmamış, küfürlü konuşmalardan hoşlanan ve kavgacı bir kişiliğe sahiptir kendisi. üniversitede ilahiyat okumuş, daha sonra ani bir kararla has bir ateist olmuştur. insanların inançlarını hiçe saymış, huşu ile çalkalanmış bir aşırılıkla bıçaklı saldırı dahil birçok vandal teşebbüse adını karıştırmıştır. kilisedeki törenlerin tütün içilerek yapılmasını önermiştir.

    ve günlerden bir gün, yine meyhanede arkadaşlarıyla eğlenirken çıkan hesap tartışması sonucu başına aldığı bıçak darbesiyle ölmüştür. son nefesine dek küfür etmiştir kendisi. çünkü bir şairin beynine egemen olması gereken çılgınlık onda vardır her zaman. 29 yaşında ölmesi tiyatro için bir kayıp, püritenler için bir kurtuluştur.

    ruhun faust'un lanetli çöl deryasında tedirginlikle uyusun chris...
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap