154 entry daha
  • asıl problem iki evrendeki "büyü" kavramlarının pek de kıyaslanabilir olmamasından doğuyor.

    çoğu kişinin argümanı gandalf'ın bir çeşit melek, dumbledore'un ise kendi evreninde diğerlerinden güçlü olsa da sadece bir büyücü olması. bundan başka bir sebep sunan, şu yüzden kazanır kardeşim diyen yok. fakat orta dünya lore'undaki yeri gandalf'ın savaş gücüne dair bize bir bilgi vermiyor. üstüne üstlük güçlerini kullanma izni sınırlı. bu adamın -ya da genel olarak maiar'ın- işi savaşmak değil.

    yukarıda da sorulmuş. arkadaş kitapları okumadım demiş, ben onları da okudum. bilen varsa gelip açıklasın, gandalf ne yapıyor? bir dövüşte kazanacağına kanaat getirmemizin sebebi nedir? en belirgin örnek balrog'u öldürmesi ki kendi ölümüyle sonuçlandı. dumbledore'un bir balrog'u yenemeyeceğini mi iddia ediyoruz burada gerçekten? ölüm lanetinin balrog öldürmemesi için bir sebep yok, ama kullanmadığını varsaysak bile bir şey değişmeyecektir.

    dediğim gibi, iki evrendeki büyü sistemleri kıyas kabul edecek şeyler değil. harry potter evreninden alacağınız herhangi bir büyücünün, dumbledore olmasına bile gerek yok, lotr evrenindeki her şeye karşı akıl almaz bir avantajı olacaktır. orta dünyada fiendfyre'a karşı koyacak kaç varlık var? teoride pelennor'daki bütün ork ordusunu dumbledore tek başına yok edebilirdi. orta dünya büyücülerinin topukları kıçına vurarak kaçtığı şeylerin çoğunu dumbledore elleri arkasında bağlı halde yok eder.

    ulan adamlar ışınlanıyor lan bi kere! savaşabilmek için önce yakalaman lazım ki bilgilerimize göre bunu başarabilecek kimse yok. harry potter'daki biraz güçlü bir büyücü orta dünya'nın altını üstüne getirir.

    yani kusura bakmayın ama, 100 kere savaşsalar yüzünde de dumbledore gandalf'ı çiğ çiğ yer. muhtemelen zorlanmaz bile. bu gandalf'ı aşağılamıyor, ilahiliğine de halel getirmiyor. hangi eserin daha iyi olduğuyla ise hiç alakası yok. mesele yalnızca evrenler arasındaki devasa fark.

    edit: ulan şeyler'e falan düşüp 100k okunacağını bilsem detaylı yazardım dfgjdsfkng. ne küfür yedim belli değil yalnız he.
253 entry daha
hesabın var mı? giriş yap