5852 entry daha
  • daha önce yazılmış mı diye arattım fakat sanırım bu kadar ufak bir ayrıntı kimsenin dikkatini çekmemiş. (bu arada badi entryleri tam 92 tane, bu kadar çok neler yazıldı acaba ahah, aman tanrım!)

    jason segel'in marshall karakterinden önce üzerine çok güzel oturan nick andopolis karakterinin olduğu dizi freaks and geeks'e hala gönül bağıyla bağlı olduğunu biliyoruz, hatta orda tanışan oyuncuların hepsi birbiriyle hala çok sıkı arkadaş ve hala hepsini bol bol aynı yapımın içinde görüyoruz. ancak, freaks and geeks dizisinde daha çok "freaks" ekibi yırttı da, o zamanlar çocuk olan "geeks" ekibini büyüdüklerinde ağabeyleri kadar sık ekranlarda görmedik. how i met your mother'ı baştan izlemeye başlamış ve konunun nasıl ilerlediğini daha önce hiç izlemeden tamamen öğrenmiş biri olarak, diziyi epey detayları yakalayarak izliyorum ve ilk sezonda neredeyse arka arkaya, freaks and geeks'in çocuk oyuncularından ikisinin büyümüş hallerinin çok ufak yan rollerde oynadığını gördüğümde azıcık bokumda boncuk bulmuş gibi sevindim.

    neal karakterini oynayan samm levine, ilk sezonda robin'in herkesi sükseli bir bara soktuğu, herkesin barın önündeki sırada birer sahnesi olduğu bölümde, sıranın en önünde bekleyen tiplerden birini oynamış, sırada bekleyip oyuncuların hepsine tek tek laf atmış ve halinden de çok memnun görünüyordu:

    http://i2.listal.com/…11476/600full-samm-levine.jpg

    yine bir - iki bölüm sonrasında bu kez de bill karakterini oynayan martin starr'ı, robin'le akşam yemeği yerken görüyoruz, bu daha da göndermeli bir sahne çünkü martin starr bu konuk oyunculuğunda da bir geek ve robin'i bilim kurgu temalı bir restorana yemeğe götürmüş:

    http://68.media.tumblr.com/…jlxo6h1qgjvrso1_500.jpg

    bu yan rollerde gördüğümde ilk başta ikisinin de büyümüş hallerini seçmek zor oldu, "nerden tanıyordum bunları?" diye düşündüm, hatta çok yanlış yerlere kadar gidip buffy the vampire slayer oyuncularından olabilirler miydi diye hafızamı zorladım ki martin starr'ı this is the end'de de bu halinden birkaç yaş daha yaşlı izlediğimiz için onu çıkarınca samm levine'i de hemen arkasından hatırladım. (ki o aslında daha da az değişmiş.) martin starr, this is the end'de de jason segel ile birlikte görünüyordu, muhtemelen bu dizide de ikisinin de konuk oyuncu olmaları, jason segel'in arkadaşlarına ayrılan bir yan rol oyuncuları kontenjanı varsa ondan kaynaklanmış hehe. benim için küçük, insanlık için daha da küçük olan bu bilgiyi, yine de kutsal bilgi kaynağıdır diye buraya da aktarmak istedim.

    --- spoiler ---

    ayrıca, yine dizide ne olup biteceğini bilerek izliyor olduğum için fark ettim ki, daha ilk sezonda annenin adının tracy olacağını apaçık söylemişler, hani ikinci, üçüncü sezona dek bile beklenmemiş, yine başlık içinde "thanksgiving" diye arama yaptım fakat sonuç çıkmadı. lily'nin, marshall'ın ailesiyle geçirdiği şükran gününde, gecenin sonunda ted, barney ve robin bir striptiz kulübüne gidiyorlar. orada ted bir dansçıyla tanıştığında, dansçı "merhaba adım amber. aslında, tracy..." diyor. ted, bunu çocuklarına anlatırken "işte çocuklar, annenizle böyle tanıştım..." dediğinde, çocuklar annelerinin bir striptizci olma ihtimaline aşırı tepki verdiklerinde de gülüp "şaka..." diyor, ilk sezonun henüz dokuzuncu bölümünde annenin adının tracy olacağı belliymiş, uuu, çocuklar annelerinin adının da tracy olduğunu bildikleri için bu şakayı yiyorlar o sahnede. her şeyi bilerek izlediğim için tüm detayları en çok ben yakalayacağım, saksı değilim ben!
    --- spoiler ---

    editle gelen ek: 3. sezonda ted mosby'nin neredeyse üçlü yapacağı bölümde, freaks and geeks'in bu kez freaks tayfasından kim kelly'i oynayan busy philipps de yer aldı:

    http://images5.fanpop.com/…pps-25265324-500-281.jpg
2061 entry daha
hesabın var mı? giriş yap