6 entry daha
  • mukemmel bir rotanin treni. bu trenle ilgili paylasmak istedigim en onemli sey deutsche bahnin ulviligidir. aslida bu rotanin biletleri isvicre demiryolunun sitesinde satiliyor (rhb). deutsche bahndan (db) fiyatlara bakinca yurtdisi tarifesi diyip fiyat yazmiyorlar. ılla bir subeye git oyle ogren fiyatlari diyorlar. interneti ufak bir altust etmeyle ya varis ya kalkis noktasini bir alman sehri yapinca fiyatlarin inanilmaz dustugunu buldum ve internette fiyati gosteriyorlar o zaman. resmi sitesinde 75-80 chf olan fiyat db sitesinde 29 euroya kadar dusuyor. uzerine yer rezerve etmek icin eklenen 10 euroyla 39a geliyor. inanilmaz bir fark tlye cevirince. hatta cevirmesen bile! hele bir de kalabalik olunca kari dusundukce mutlu oluyorum lan:)

    yapmaniz gereken varis ya da kalkis noktasina freiburg girmek. hattaaaa, aradaki duraklari da iyi ayarlarsaniz bundan kastim zaman ayarlamasi, freiburg-zurich-maienfeld-tirano yolculugunu bu bilete dahil edebilirsiniz. mesela kendi gezimden ornek verirsem biz tirano'dan bernina expressi ile basladik, chur berninanin son duragi, orada aktarma yaparak maienfeld'e gectik (kendileri heidinin koyu olmakla unludur). gece maienfeldde kalip ertesi gun orayi gezdik, aksamuzeri zurih'e giden trene bindik ve freiburg ayagini kullanmadik. boylece iki gunluk yolculugu tek biletle 39'a mal ettik. kendi kendime cok mutlu oldum. 75 chfyi vermeyi bile goze almistim ama uzerine zurih yolculugu diger ufak tefek aktarmalari ekleyince kisi basi tutar inanilmaz sisiyordu. o yuzden bu rotayi katetmeye karar veren arkadaslar kesinlikle bir fiyat arastirmasina girsinler, ana sitedeki fiyati hemen kabullenmesinler.
    detayli bir arastirma bu sitede mevcut.

    bir diger bahsetmek istedigim nokta ise ikinci sinif vagonlarinda panaromik pencereler var. yani pencereler tavana kadar cikiyor ve hatta kivrilarak tavanin bir kismina kadar gidiyor. resimlere bakinca anlayacaksiniz. manzarayi gorme acisindan harika bir pencere. fekat... yansima yapiyor arkadasim! her resim cekmeye kalktigimda camda kendimi ya da telefonumu gordugum icin sinirim bozuldu bi ara! o nedenle farkini verip birinci sinif bilet alirsaniz, camlar kuculuyor normal tren camlari gibi karemsi dikdortgen oluyor. fekat... acabiliyorsunuz camlari. ve enfes fotograflar cekiliyor. bunun haricinde vagon aralarinda da cam var ama birinci sinifa gore daha dar tabi.

    ben bir daha binseeeem, fotograf cekmek profesyonel derecesinde ciddiye aldigim bir sey olmadigi icin, ozel bir yerlerde paylasmadigim icin sanirim yine ikinci sinifa binerdim. ilk kez binsem ve bu durumu bilseeem... sanirim 25 euro fazla verip yukseltebilirdim tek kisi olsam. yine de kararsizim cunku bir veya iki kacinci sinifta olursaniz olun manzaralar nefes kesici. yasamasi harika bir deneyim.

    bir sonraki rota bergen-oslo veya dogu ekspressi neden olmasin?
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap