5 entry daha
  • farenjitin yutak enfeksiyonu, üsye olduğunu bilmeyen doktor yetiştirir. wikipedia kapandı ama orada bile yazıyordu, bunu bilmek için doktor olmak gerekmiyor. bu tipler nasıl mezun oluyorlar, anlamıyorum.

    dalga geçiyor sandım başta, baktım değil. sabah sabah şok yaşatan tam bir rezalet.

    taze mezun olup, özellikle acillerde doktor olanlara biraz kbb çalışmalarını öneriyorum.

    edit : sabahın altısında 38 derece ateşle uyandığım için acile götürüldüm. ister inanın ister inanmayın, sırada hiç kimse yoktu ve gider gitmez muayene oldum, hatta benden sonra da yalnızca bir hasta geldi. ateş 38 olunca kbb doktorunun gelmesini-randevusunu bekleyemeyeceğimden acile gitmeyi kabul ettim.

    ben doktordan bir kbb uzmanı gibi tedavi beklemiyordum zaten ama zar zor konuşup "enfeksiyonu görmüyor musunuz?" diyorum, doktor "her farenjit enfeksiyon mu?" diyor. ısrarla ateşi ve boğazımdaki bembeyaz iltihapları gerçekten mi görmedi yoksa görmezden mi geldi anlayamadım. göremediği için tahil istedim, her hastaya tahlil yapamazlarmış. çok antibiyotik yazdığı için kulakları çekiliyor diye kendine kökten çözüm getirmiş sanırım.

    ayrıca sevgili doktorum taze mezun. eğer 2016 mezunu pratisyen için mesleki deformasyondan bahsedeceksek, uzmanları direkt terapiye alalım o zaman.

    son olarak, cahillikle suçlayan sevgili suserlerin hangi bilgiyi yanlış girdiğimi entry olarak yazıp bilgiyi düzeltirlerse, hep birlikte öğrenmiş oluruz.

    edit 2: 38 derece ateşle ve üst solunum yolu enfeksiyonuyla pazar günü acile gitmeyip de nereye gitseydik acaba? size bu durumda gelenleri geri çeviriyorsanız, kusura bakmayın ama siz olmamışsınız. geri çevrilmediğim için şükretmeliymişim bir de...yazık sizin gibilerin eline düşenlerin. umarım pratikte de burada konuştuğunuz gibi davranıyorsunuzdur ve bir gün benim gibi bir hastaya denk gelirsiniz, burada konuştuğunuz gibi davranır, geri çevirirsiniz. ama merak etmeyin, sizinle bizzat muhattap olmam. önce bütün şikayet birimlerini tüketirim, sonra hukuki yollara giderim.

    cevaben yazılmış paragrafın özeti; "gözümüzle enfeksiyonun bakteriyel ya da viral olup olmadığını anlayabiliyoruz." cevabıyla entry'mdeki meseleyi destekleyen, doktor veya doktor adayları başlığın anlamını ve önemini göstermiş. ellerine sağlık. karşısında halsizlikten kırgınlıktan yığılıyorum, ne beni ne boğazımı görmüyor, hemşirenin ateşin "38 derece" dediğini de duymuyorsa duyularda sorun var demek ki...

    ayrıca saygı karşılıklıdır, doktor hastasına; hasta da doktora saygılı olmalıdır.

    bu arada sonucu bilmek istersiniz belki, akşamleyin ateşim en son 39'a çıktığı ve nurofen dozumu da doldurduğum için tekrar başka bir acile gittik. hemen bir iğne yapıldı. şimdi klindan isminde iğnelerim var. sabah 10, akşam 10 vuruluyorum.

    keşke direkt taaruza geçmeden önce biraz tarafsız olsanız... bu kadar çirkin, saldırgan entrylerle kendinizi rezil etmezsiniz. size ilk entrymin başında adamın bana "farenjit enfeksiyon mu?" deyip yüzüme aval aval baktığından bahsediyorum. bu cümleyi kurdu yahu. daha fazlasını konuşmak bile gereksiz.

    ayrıca yine kendi kendime doktorluk yapayım; kusura bakmayınız tekrar ediyorum ama, orada hemşir ateşimi ölçtüğünde de, 38 derece çıkmıştı. bunun üzerine insan bir ateş düşürücü iğne yazar. işte tam olarak bu yüzden, acillere düşmemek için kendi kendime zencefil, adaçayı, bal vs. alternatif arayışlarımı, tavsiyelerimi paylaşmıştım ama siz koca karı ilacı olarak görmeye devam edin. bir de üşenmeyip entry'lerimi inceleyeceğinize bir sonraki tusa kadar sıkı çalışın, tabii fakülte bittiyse.

    başlıkta emeği geçen herkese başarılar.

    edit: yıllar sonra gelen badi uyarısı üzerine kişisel bilgiler silindi.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap