25 entry daha
  • zamanın ötesinden edit: benzer bir başlık ile bu başlık birleştirilince yazdıklarım biraz havada kalmış. bu, daha önce ilk entry idi; o nedenle millete yanıt vermekle uğraşmıştım.
    -----------------------------------------------------------

    ihtiyaçtan ön edit / bazı tiplere yanıtlar:

    1. "bunlar müslüman olduğu için istemiyorsunuz" demiş biri. ben de bir müslümanım, inançları güçlü bir müslümanım... müslümanlık etiket değil, yaşam biçimidir. bunu diyen arkadaş, dokuz yaşındaki çocuğa işkence yapanları mı mümin-i kamil olarak görüyor acaba?

    2. "nefret ve ırkçılık söylemi": her ülkenin, halkın, topluluğun korunma refleksleri vardır. ve tüm dünyada bu böyledir. "ülkemde suriyeli istemiyorum" demek suç değil, bir vatandaşlık hakkıdır. ki "istiyorum" demek de öyle.

    3. "zaten biz huzur içinde yaşıyorduk": kimse "biz güllük gülistanlık bir ülkeydik; bunlar geldi, böyle oldu" demiyor ki. "benim suçlum iyidir" gibi bir yaklaşımda bulunan oldu mu burada? örneğin bir çocuk tacizcisinin milliyeti ne olursa olsun, ondan da nefret ederiz... zaten sorunları olan bir memleketiz ve özellikle toplumsal dertlerimizin daha da katmerlenmesine duyulan bir tepkidir bizimki.
    yani iş polis vurmaya kadar geldi:
    (bkz: 7 mayıs 2017 fatih'te suriyelilerin polis vurması)
    suriyeliler kimlik soran polisi vurdu

    4. "çocuklar-kadınlar": bu düşüncede olan hiç kimse onlara laf etmemiştir. konudan bahsedilirken kimlerin kast edildiği zaten aşağıdaki girilerde verilen adli olay linklerinden bellidir.

    -----------------------------------------------------------

    daha önce twitter etiketi olarak eklenmiş olan lakin sözlük formatında bulunmayan bir başlık olduğu için açmak istedim.

    (bkz: ülkemdesuriyeliistemiyorum)
    (bkz: #ülkemdesuriyeliistemiyorum)

    bakın bunlar sadece 2015 rakamları:
    misafirler suç makinesi gibi

    bunların bir de vatandaşlık aldığını düşünün...

    tekrar ve tekrar:
    ülkemde
    suriyeli
    istemiyorum!
1684 entry daha
hesabın var mı? giriş yap