7 entry daha
  • emekçi halkın ordusunun tekelci kapitalizmin yarattığı barbarlar sürüsünü alt edişinin tarihi. 72. yılını kutluyoruz.

    aralarında tepişiyor gibi gözükürken, üstü örtülü bir sınıf bilinci ve yönelimiyle her şey sovyetler birliği’ni haritadan silinmesi üzerine kurdular. bu nedenle almanya ve japonya’nın tepeden tırnağa silahlanmasına ve komşu ülkeleri ele geçirmelerine göz yumuldu. aynı nedenle almanya fransa’ya yönelince, fransız burjuvazisi hem alman ordusunu yıpratmamak hem de kendi işçi sınıfının devrim arayışından kurtulmak için savaşmadan ülkeden kaçmayı tercih etti.

    yine aynı nedenle alman faşizmi sovyetler birliği’nin üzerine çullandığında ikinci bir cephe açmadan sinsice beklediler, ancak naziler kızılordu’nun önünden kaçmaya başlayınca panik içinde ikinci cepheyi açtılar, ama nazilere karşı değil, aslında kızılordu’nun ilerleyişini durdurmak için avrupa’ya çıkartma yaptılar.

    ve yine aynı nedenle alman şehirleri müttefikler tarafından vahşice bombalandı, japonya kızılordu’nun kendisine yönelmesiyle teslim olmak üzereyken nükleer silah vahşetiyle karşılaştı.

    oysa kızılordu tarla tarla, sokak sokak savaşarak ve her metrekaresinde evlatlarını feda ederek kararlı bir şekilde savaşıyordu. 8 mayıs 1945’te alman ordusu bir çok yerde teslim olmuştu, ancak 9 mayıs’ta kızılordu, silezya’da son artıkları temizlerken 600 askerini daha kaybetti. ve o gün stalin radyo konuşması ile zaferi ilan etti.

    zafer sadece alman faşizmine karşı değil, bütün emperyalist sisteme karşı kazanılmıştı. bu yüzden bugünden nefret ediyorlar ve tarihi çarpıtmak için şaklabanlıklar yapıyorlar.

    72 yıl önce fransızların yüzde 57'si nazileri sscb'nin yendiğini düşünüyordu.
    "er ryan'ı kurtarmak" nesli bunun abd'nin zaferi olduğunu sanıyor. holywood etkisi...

    https://i.hizliresim.com/5go5dl.jpg

    ve zaferin 72 yıl sonrasında paris’te, roma’da, berlin’de, viyana’da, budapeşte’de, prag’da, amsterdam’da, brüksel’de savaşın sorumlusunun sovyetler olduğu, roosevelt’in stalin’le ittifakının tarihsel bir yanlış anlamına geldiği, dahası nazileri abd-ingiliz ittifakının yendiği yaygın bir şekilde konuşuluyor. avrupa’da “hitler de o kadar kötü değildi” denebiliyor artık özgürce.

    bugün rusya'da ise zafer rus ulusunun kesintisiz “büyük” tarihine aitmiş gibi rusya’nın egemen sınıfına hizmet eden bir milliyetçilik ile tüm sınıfsal bağından koparılarak bir propagandaya dönüştürülüyor. ikinci dünya savaşı’nda faşizme karşı zafer kazanan sovyetler birliği ile bugünün rusyası, kızıl ordu ile bugünün rus ordusu arasında süreklilik değil kopuş ve düşmanlık var oysa ki.

    https://www.youtube.com/watch?v=pulebpubcio
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap