10 entry daha
  • tamam beyler dağılabiliriz. #68037516 numaralı entry'e göre cfr pek öyle s*klenecek bir yer değilmiş. gerçi şu anda resmen bu kuruluşa üye olanlar arasında madeleine k. albright, david rockefeller, thomas h. glocer, martin s. feldstein filan var. aha unutmadan, amerika'daki gururumuz muhtar kent'de bu kuruluşun üyesi. daha diğerlerini yazmadım, isteyen varsa açsın viki sayfasını okusun benim gözlerim yandı kariyerlerden çünkü.

    şimdi cahil cahil yapılan aktroll yorumlarını bir kenara bırakırsak kökten cumhuriyetçi ve yahudi kökenli bu arkadaşın dediklerini ciddiye almamak gibi bir durum olamaz. çünkü amerika'nın dış politikası bu tip kuruluşlarda şekillenir. böyle bir bir saygısızlığın da farklı ülkelerde farklı yanıtları olur ama biz ne farklı bir ülkeyiz ne de farklı bir yanıtımız var. o nedenle bu laflara amerika gezisi öncesi aman kriz çıkmasın diye ses edilmeyecek, hayt huyt denmeyecek.

    ama kafası az biraz dış politikaya basan biri bu tip "ikazların" aslında dipten gelen tepkilerin minik fışkırmaları olduğunu bilir. ha amerika türkiye'den vazgeçer mi elbette hayır. unutmayın ki emperyalizm çift taraflı oynar. bugün kürtlere yardım ediyorlar ama yarın ibre yeniden bize dönebilir. o nedenle sakin ve planlı gitmek gerekir. ama....

    ohoooo ben ne anlatıyorum ya. dış politika anlayışı "eeeeeeey eeeeeeey" olan bir zihniyete laf mı anlatılır?!!!

    edit: bir boka yaramayacak ama dayanamıyorum gene yazıcam. böyle açıklamalardan sonra aktrollerin bir huyu var açıklama yapan adamın bağlı olduğu kuruma bakıp "aman yea o kimki dışişleri bakanı mı peeeh" diye bir küçümseme oluyor. bizler de tepki koyunca hemen amerika yalayıcısı oluyoruz. kusura bakmayın da emperyalist uşağı nasıl olunur konusunda doktora yapan örnekler gözümüzün önündeyken ülke onurunu savunmak amerikan yalamalığı oluyorsa varsın böyle yalama olalım.
75 entry daha
hesabın var mı? giriş yap