88 entry daha
  • bir defa daha iktidar yanlısı kitlenin %80'i ile muhalif kitlenin %80'i arasında nüans diyebileceğimiz siyasi detaylar haricinde hiçbir fark olmadığına ikna etmiş denemedir.

    iğrenç espriler, acınası bir üslupla kasılan primler, sarkastik övgüler ve adeta s-500'e meydan okuyan bir sistem geliştirmişiz gibi yapılan sahiplenmeler benim gözümde aynı şeyler. iki taraf da buram buram cehalet içerisinde, like/çıkar uğruna girmeyeceği şekil, yapmayacağı şebeklik yok ve daha da kötüsü kendi fikirlerini oluşturabilecek yetkinliği haiz değiller.

    gelelim deneme hakkında merka ettiğim konuya;
    1998'de ilk neslinin üretimi yapılmış j-600t yıldırım sisteminin menzili 150 km idi ve şu anda wikipedia bu menzilin -üçüncü nesil ile birlikte- 900 km olduğunu, 2500 km menzilli 4. neslin ise geliştirilme aşamasında olduğunu söylüyor. haliyle de ben merak ediyorum; hali hazırda çin'in b-611 sisteminin üzerine de olsa 900 km menzile ulaşabiliyorken neden 280 km menzile sahip bir füze denemesi yapıyoruz? ikisi de karadan karaya sistemler değil mi? ne farklı? sözlükte yazılarını zevkle takip ettiğim subay yazarlar hakkında entry girse de konu hakkında seviye yükselse keşke.

    son olarak füzenin gidebileceği alan taraması yaparken bence bir noktadan daire çizmek değil, sınırı 280 km offsetlemek daha mantıklı.
117 entry daha
hesabın var mı? giriş yap