19 entry daha
  • ankara metrosu gibi cefasini cekip de sefasini suremedigim bir sey. ben siteye ilk tasindigimda daha ilk etap binalar bitmis, diger etaplarda insaat devam etmekteydi. sitenin icinden devamli insaatin kamyonlari gecerdi gurultulerini ve yazin toz kisin camurlarini bize hediye birakarak.
    ne apartman yonetimi vardi, ne otobus, ne telefon. ilk kis katalitiklerle isinmaya calistik, ayazaga ve seyrantepe isimlerinin nereden geldigini iliklerimizde hissetttik. otobus icin once seyrantepelere yuruduk sonra saatlerce bekledik. koskoca sitede telefon hatti olmadigi icin site girsindeki ankesorlu telefonun onunde sira bekledik (o zamanlar cep telefonu ayaga dusmemisti).

    simdi dogalgaz gelmis, evler isinir ve 24 saat sicak suya mazhar olmus. ecederken, rafet el roman falan siteden el ayak cekmis. adsl de gelmis. otobus seferleri oehlik olsa da ayazaga oyak sitesi gul taksi ve metro birlikteligi ile "ver elini medeniyet!" demek kolay olmus. yarin bir gun galatasaray'a komsu da olunca kendi metro istasyonu bile olur. ilk yillarinin cefasini cektik de su sefayi suremedik, ona yanarim. tek tesellim odur ki rastgelir de bir galatasaray derbisi sirasinda turkiye'de olursam maci locadan izleyebilecegim -o ankesorlu telefon kuyruklarinda, otobus duraklarinda cefa cekerken kanka oldugum bir zatin odasi locanin alasi zira (sozlukcu de olan bu zatin nickini mesaj lambasinin selametini gozonunde bulundurarak ifsa etmiyorum).

    velhasil kelam, istanbul'dayken oturdugum sitedir, istanbul'a donsem yine oturacagim sitedir (buna tavsiye etmek de denebilir.)
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap