2 entry daha
  • ceza alanı içinde elle oyun sonucunda verilen penaltının ayakla kullanılması örneği verilebilir. elle oluşan penaltı elle kullanılmalıdır.

    şimdi düşündüm de ceza sahası bildiğim kadarıyla 40 metreye 16,5 metre boyutlarında, bu kadar geniş bir alanda birinin ayağa ufak bir teması olsun, efenime söyleyeyim açılan ortanın kapatmaya çalıştığınız kola çarpması olsun hiç bir gol tehlikesi yaratmamasına karşın penaltı gibi %75-80 oraanında golle sonuçlanacak bir eyleme dönüşmesi mantık dışı.

    penaltı konusu ciddi ciddi gözden geçirilmelidir, ceza sahası yeniden boyutlandırılmalı ya da orada farklı uygulamalar yapılmalıdır, ne penaltı ne frikik ikisinin karışımı bir avantaj sağlayabilecek başka bir vuruş planı olmalıdır. düşünsenize şampiyonluk maçları yapıyorsunuz adam ceza sahasının kaleye en uzak köşesinden (dünyanın öbür ucundan) atıyor kendini sonuç penaltı. hatta artırıyorum ceza sahası dikdörtgen değil de 16,5 metre yarı çapında yarım daire olmalıdır, bu kadar net bu kadar basit. öyle bir alanda her yer tehlikeli konuma gelir.

    ekleme: hanımlar beyler ilk başta makara yapmak için en baştaki satırı yazmıştım ama daha sonra yazdıkça son paragraftaki fikir oluştu ve bence gayet mantıklı, değişmez diye bir şey yok çizgiler. #68200117
402 entry daha
hesabın var mı? giriş yap