2 entry daha
  • "gazeteci meşale tolu, gözaltına alındığı 30 nisan gününden beri özgürlüğünden mahrum bırakılıyor. 6 mayıs’ta tutuklanarak bakırköy kadın kapalı ceza infaz kurumu’na sevk edilen alman gazetecinin savcılıkta verdiği ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamalar, gizli tanığa dayandırılıyor.

    gizli tanık tarafından ihbar edilen tolu’ya savcılık tutanağında yer alan bilgilere göre 2015 aralık ayında polis operasyonuyla öldürülen yeliz erbay’ın cenazesine, ypg saflarında ışid’e karşı savaşırken mart 2015’te ölen alman vatandaşı ivana hoffman için yapılan basın açıklamasına ve yine kobani direnişi sırasında ypg saflarında çatışırken ekim 2014’te ölen suphi nejat ağırnaslı’nın anma yürüyüşüne katılma gerekçeleri soruldu.

    ezilenlerin sosyalist partisi’nin (esp) çağrısıyla düzenlenen etkinlikler, suç olarak sayıldı. babası ali rıza tolu, meşale tolu’nun gazeteci olarak bu eylemlere katıldığını ifade etti. tolu’nun avukatları, 'terör örgütü üyesi olmakla ve terör örgütü propagandası yapmakla' suçlanan tolu’nun savunmasında 'esp yasal siyasi bir partidir, hakkında herhangi bir kapatma kararı yoktur. esp’nin çağrısı üzerine yapılan bu anma ve etkinlikler ifade özgürlüğü kapsamındadır ve terör örgütlerini övücü nitelikte değildir' ifadelerini kullandılar.

    'gizli tanık' konusuna da değinen avukatlar, 'müvekkil hakkındaki gizli tanık ifadesini kabul etmiyoruz. gizli tanık müvekkilin ismini dahi bilmemektedir' ifadelerini kullandılar. dava avukatlarından gülhan kaya da, 'düşünün gizli tanık meşale’yi hiç tanımıyor ama buna rağmen beyanda bulunuyor. bu da delil olarak dosyaya konuluyor. bunun hukuki bir açıklamasını yapmak zor, çünkü ortada hukuka uygun bir durum yok. bizim memlekette hukukun ne hale geldiğinin bir göstergesi' görüşünü paylaştı. („ortada hukuka uygun bir durum yok“)
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap