1 entry daha
  • ölümünde çeşitli ihmallerin rol oynadığı, 17 mayıs 2017 günü intihar etmiş genç bir kız. üniversite tarafından medya'ya sızdırılmaması tembihleniyormuş.

    mail olarak gelen iddiaları rica üzerine burada paylaşıyorum;

    ***********************************
    olay 17 mayıs akşam 6 civarı meydana geldi. nilüfer okula en yakın hastaneye, dışkapı yıldırım beyazıt eğitim ve araştırma hastanesi, (30 km uzaklıkta) götürüldü fakat kurtarılamadı. görgü tanıkları itfaiyenin geç geldiğini söylüyor. bu da nilüfer'in yakın arkadaşı ve görgü tanığı bir kızın söyledikleri:
    https://i.hizliresim.com/ego0vz.jpg

    iki tane önemli nokta var:

    birincisi öğrenciler başka zamanlarda da binanın tepesine çıkıp orada fotoğraf çektiriyorlarmış. herhangi bir önlem söz konusu değil.

    ikincisi üniversite yönetimi olayı saklamaya çalışıyor iddiası. öğrenci için sadece vefat etti konulu bi baş sağlığı twiti atılmış: https://i.hizliresim.com/m07anm.jpg

    intihar kişinin tercihidir, benim şahsen takıldığım nokta da bu değil, olaya isyan edenlerin takıldığı nokta da bu değil zaten fakat
    1. okulun çatısının güvenlik önlemi olmaksızın herkese açık olması gerek intihar vakası gibi durumlar gerek orada fotoğraf çektirenlerin kazayla düşmesi ihtimali nedeniyle apaçık bir ihmal değil midir? okulun öğrencileri sınıflar kitleniyorken çatı neden kitlenmiyor diyor.
    2. üniversite şehir merkezinden çok uzakta. üniversitelerin çoğu böyle, normal bu fakat o üniversitelerin tıp fakülteleri hastaneleri var. kampüste öğrencilerin ve çalışanların, akademisyenlerin vs her an ulaşabileceği bir sağlık kuruluşu var. yıldırım beyazıt üniversitesinin tıp fakültesi ve ortak olduğu hastanesi farklı bir yerde. öyle bir yere kurulmuş okulun revir gibi bir şey sağlaması gerekmez miydi?
    " recep tayyip erdoğan'ın isteğiyle kurulan okulun revir açma konusunda neden bürokrasiye takıldığını bilen var mı?"

    https://m.facebook.com/…03998231&id=276596405785210

    okulun öğrencileri revir isteğini defalarca dile getirmiş fakat bir şey yapılmamış. bahar şenliklerinde sara krizi geçiren öğrenciye hemşirelik öğrencisi müdahale etmek zorunda kalmış. o çocukların sağlık güvenliği yok orada.
    bu seferki intihardı, sonraki başka bir sağlık sorunu olacak ve hastaya yapılması gereken müdahale gecikecek vs. ölsek kimsenin haberi olmaz dedikleri yerde bir arkadaşlarının ölümü öğrencileri çok etkiledi.
    linklere baktıysanız görgü tanıklarının itfaiyenin geç geldiğini söylemiş olduğunu da görmüşsünüzdür. kız yere düştüğünde hayattaymış, geciken müdahale sonucu öldü.
    haberlere çıkmadı, okul yönetiminin "olayın duyulmaması için uğraştığı" söyleniyor. ne mutlu ki korkmayıp konuşan insanlar da var. okul susuyor, susturuyor.
    okulun öğrencileri twitter gibi yerlerde olayı dile getirmekten çekiniyor. twitter'da nilüfer koçyiğit için adalet konusu oluşturulmuş. arkadaşlarının yazdıklarını okuyabilirsiniz: https://mobile.twitter.com/…erçokyiğitiçin?src=hash

    ben nilüfer'i tanımam etmem. kardeşimin okuduğu üniversitedeki bir kız/kızdı benim için fakat nilüfer'in ihmaller silsilesi sonucu hayatını kaybetmiş olmasını kabullenemiyorum, kabullenemiyoruz.
    lütfen bu olaya sessiz kalmayın.

    **********************
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap