5 entry daha
  • nasrullah ayan deyince 80'leri ve 90'ları hatırlayanların akıllarına hakkında atılan "altın kaçakçısı" manşetleri gelir. halbuki yaptığı şey altın kaçakçılığı sayılamaz.

    altın konusunda kendisini hiç suçlayamam zaten suçlanacak bir şey yapmamıştır. hayali ihracat konusunda belki eleştirilebilir. günahı sevabı kendi boynuna ama nasrullah ayan benim gözümde imkb'ye ilk likidite getiren kişidir.

    nasrullah ayan öncesi likitide düşüklüğü demiyorum likidite yokluğundan devasa şirketlerin ederlerinden %800-900 sapmalar olan bir piyasa vardı.

    borsa krallığından iflasa sürüklenmiş biri olarak hatalarını, günahlarını hiç gocunmadan kabul eden bir kişilik olması ayrıca takdire şayandır. ticaretin içinde olduğu dönem fındıkta ve üzümde yediği darbeleri hiç gocunmadan anlatır, kabul eder. 94'te olanlarda da hataları olduğunu kabul eder ama turkinvest sürecinde ihraç ettiği bono gelirlerini hisse senedi piyasasında batırışının biraz üstü kapalı geçip bu konuda gereksiz şekilde başka yerde suç arar. tasfiye süreci adil olmuş mudur? kesinlikle olmamıştır. sonuçta batmış bir turkinvest'ten ziyade likidite sıkıntısında bir turkinvest vardı. ama 94'te turkinvest'i likidite sıkıntısına düşüren hamlede önemli hatasını fazla dillendirmez.

    neyse canı sağ olsundur. yaşayan tarihçedir sonuçta. sermaye piyasalarına ilgi duyanların dikkatle takip etmesi gereken, değerli bir insandır.
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap