108 entry daha
  • (bkz: çomar şeridi)

    medeni bir insanın zaruret hali hariç girmeyeceği; ancak yurdum insanı tarafından trafikte bekleyenlerin hakkına tecavüz etme bahanesi olarak görülen birden çok şeritli yolların en sağındaki sarı boya ile işaretlenmiş şerit.

    özellikle ankaralı trafik dallamaları tarafından sığırlıklarına mükafat olarak kendilerine kullanma hakkı tanınmış bir şerit olarak görülmektedir. ankara gibi aşırı bir trafiğin olmadığı ve emniyet şeridinin az olduğu bir şehirde bile imansızca sömürülmektedir.

    bu şeridin ihlalinden yorulmuş kişilerin çözümü ise hayret vericidir.

    emniyet şeridinin olduğu bulvarlarda bu şeridin ihlal edileceği kesin olduğundan mütevellit sürekli olarak arkadan gelen kontrol edilir. arkadan gelenin emniyet şeridine daldığı farkedildiğinde direksiyon hafif sağa kırılır. arkadan sellektör, korna, amına kodumun herifi gibi hakaretler duyulsa da sanki eşek osuruyormuş gibi davranılır. rakip anadolu çomarının bir süre üzerinizden atlayamayacağını farketmesi beklenir. bu algıya ulaştığından sol taraftan normal insanlar gibi geçtiği görülür.

    her sabah ve akşam çayyolu, incek, oran, gop güzergahında sizi emniyet şeridinde sıkıştıran benim pek kıymetli ankaralı çomarlar. öyle ya da böyle size o şeridi kullanmayı öğretme konusunda keskin bir imanım var.

    edit : imla as usual.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap