• 270 derece görüntü sunan bir sinema teknolojisi. basitçe anlatmak gerekirse; sinema salonundasınız ve karşınızda ekran var, sağınızdaki ve solunuzdaki duvarlarda birer ekran gibi kullanılıyor. yani toplam 3 ekrana, 270 derece açıya sahip bir görüntüye sahip oluyorsunuz. görüntü her üç ekrana da tek bir kare olarak yansıyor. mesela bir balık ortadaki ekrandan sol tarafa doğru yüzerken, ekran kaybolmak yerine sol duvardaki görüntüye geçerek yoluna devam ediyor.

    bugün (bkz: pirates of the caribbean dead men tell no tales)'ı izledim bu teknoloji ile, açıkçası ben pek beğenmedim tutmaz gibi geldi. ilk problem ekranların birleştiği köşelerde siyah bir bölümün olması ve görüntünün bölünmesi. ikinci problem de yandaki ekranları görmek için baya baya kafanızı çevirmeniz gerekiyor. üçüncü problem ise sinema salonunda orta ve arka kısım dışında bir koltuğa oturmanız halinde görüş açınızın ve kafanızı çevirme açınızın ciddi olarak etkilenmesi.

    filmin de her anı bu şekilde sanılmasın, sadece bazı sahnelerde devreye giriyor. şimdilik türkiye'de sadece kanyon ve akasya avm'lerdeki sinema salonlarında bulunuyor.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap