5 entry daha
  • who ve amerikan psikiyatri derneği'ni politik buluyormuş kendileri. tübitak'a sorduk kesin bilgi yayalım!! e kendisinin eşcinselliğe tamamen politik ve dâhi dinî nedenlerle hastalık demediğini nereden bileceğiz? hem de bu kadar azılı bir akp yandaşıyken kendisi?

    buyursun bir sepet dolusu psikiyatri kuruluşunun kendisinin övüp durduğu terapi ile ilgili fikirleri: http://www.hrc.org/…d-dangers-of-reparative-therapy aralarında politik olmayanlar da vardır.

    buyursun bu da türk psikologlar derneği'nin görüşleri: https://www.psikolog.org.tr/?detail=667

    bunun üzerine bir de eşcinselliğe "hastalık" deyip sonra da "hakikati savunmadığını" iddia ediyor ayrıca. henüz "fact" ve "opinion" arasındaki farkı açıklamakta zorlanıyor anladığım kadarıyla ama akademisyen!!

    iddialarına herhangi bir bilimsel kanıt verebilmiş de değil. bir üniversiteden kabul görmüş, bilimsel dergilerde yayımlanmış, tez olmaktan çıkıp yasalaşmış gerçek bilgilerle konuşmuyor. oradan buradan duyulan yalan yanlış bilgiler ve genellemelerden öteye geçemeyen tipik yarı câhil iddialarından öteye geçemiyor. "belirtileri ne kadar çabuk saptanırsa tedâviye o kadar çabuk yanıt verir." gibi son derece basit bir iddiayı bile örnek vererek kanıtlamış değil.

    üstelik bilimselliğin bir numaralı koşulu olan eleştirme/sorgulama karşısında da mağduru oynayıp "linç ediliyorum" diye ağlıyor.

    "sadece bunun normal bir durum olmadığını düşünerek gidip terapi görerek gerçek kimliğine ulaşmaya çalışanlar var." demiş. örneğin ben yaşamım boyunca "nezlenin hastalık olduğunu düşünerek" doktora gitmedim. bir durum ya hastalıktır ya da değildir. siz işin içine "düşünce"yi soktuğunuz anda pozitif bilimden uzaklaşırsınız. ben "bence ışık hızı 70 km/s" diye ne kadar düşünebilirsem herhangi bir hastalık konusunda da o kadar atıp tutabilirsiniz.

    "fakat bir çok psikiyatr bu yönelimle alakalı tedavi amaçlı seanslar düzenliyor." demiş, ama cümlenin devâmını "...ve işlerini de bir güzel kaybediyor." diye tamamlamayı unutmuş.

    velhâsıl, kendisi pozitif bilimin ne olduğunu biliyor mu ben merak ediyorum. bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır. merak ediyorsa yardımcı oluruz.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap