• merhaba arkadaşlar, her ne kadar sözlükte belirgin bir doktor düşmanlığı olsa da, ekşi sözlük tayfasının mağdurun yanında olacağını, sesine kulak verip destekleyeceğini düşünerek bir arkadaşımın ricası üzerine bu başlığı açıyorum.
    malumunuz 15 temmuz sonrası süreçte, memur alımlarında güvenlik soruşturması diye bir garabet başladı. atanan arkadaşlar, atandıktan sonra evraklarını teslim edip, kurbanlık koyun misali beklemeye başlıyorlar. kimi 3 ay, kimi 6 ay hiç haber alamadan bekliyorlar.
    bu bekleme sürecinde evrak takibi yapamıyorlar, atandıkları kurumlardan elle tutulur bir bilgi alamıyorlar, bimer, cimer gibi mercilerden aynı kopya mesajla yanıtlanıyorlar. beklemekten başka çareleri yok.
    bu insanların içerisinde borcu olan var, çoluğu çocuğu olan var. üstelik hepsi atama hakkı kazanınca özelden istifa etmeye zorlanıyorlar. yani devlet diyor ki; ben seni soruşturana kadar otur evde parasız pulsuz bekle. ne zamana kadar bekleyeceğini de söylemem. sadece bekle.
    onlar da artık seslerini duyurmak için sosyal medyaya, basına, milletvekillerine vs ulaşmaya başladılar. bana da seslerini buraya duyurmak düştü. sizler de desteklerseniz seslerini duyurmalarına yardımcı olabiliriz. aşağıya kendi yazdıkları metni ekliyorum.

    bizler 2016 ve 2017 yılında atamalara katılmış, atanmaya hak kazanmış hekimler olarak aylardır güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının tamamlanmasını ve nihayetinde uğrunda büyük emekler harcadığımız mesleğimize başlayabilmeyi bekliyoruz.
    aile geçindirmekle yükümlü, kendi hayatını idame ettirmek zorunda olan, mesleğini ifa etmek için sabırsızlıkla bekleyen onlarca hekim olarak, yetkililerin sesimizi duymasını, mağduriyetimizi gidermek için ellerini taşın altına koymalarını istiyoruz.
    cumhurbaşkanı başta olmak üzere; bütün devlet büyüklerimiz doktor ihtiyacının olduğunu dile getirmelerine rağmen, atanmaya hak kazanmış hekimlerin aylarca işsiz belirtilmesi akla uygun değildir.
    atamaya hak kazandığımız için artık özel sektörde çalışma hakkımız da bulunmamaktadır. halihazırda özel sektör çalışanı meslektaşlarımız, atama kurası sonrası istifa etmek zorunda kalmışlardır.
    aile geçindiren, borç ödeyen, kredi borcu olan, en iyi ihtimalle kendi geçimini sağlamaya çalışan hekimleri aylarca işsiz kalmaya mecbur etmek hem devletimiz hem bizim için büyük kayıptır.
    sağlık bakanımız prof. dr. recep akdağ beyefendinin 16.02.2017 tarihinde tvnet'te yayınlanan açıklamasında ''güvenlik soruşturmaları dolayısıyla gecikmeler oldu. biz de bu meseleyi çok zorluyoruz. çünkü o arkadaşlarımıza ciddi ihtiyacımız var. bunu aşmak için muhtemelen başka bir yönteme geçeceğiz. doğrudan doğruya arşiv araştırmasıyla çalışacakları işlerine başlatıp, güvenlik soruşturmalarını peşinden takip ettireceğiz. başka türlü bu iş çok uzayacağa benziyor." demişlerdir. fakat bu açıklama sadece sözde kalmış, yazılı herhangi bir çalışma yapılmamıştır. atamamızın yapıldığı kurumlara bu açıklamanın akıbetini sorduğumuzda, kendilerine yazılı olarak bilgi gelmediğini, eski usül devam edeceklerini beyan ediyorlar.
    bunun yanında güvenlik soruşturmasının hangi aşamada olduğuna dair bilgi alamamaktayız. en azından bu konuda ivedilikle önlem alınmasını, güncel olarak çalışan takip sisteminin hizmete sunulmasını hem kendimiz, hem bizden sonra atanacak ve soruşturmaya tabii tutulacak bütün memur adayı arkadaşlarımız için talep ediyoruz.
    öğrenip hakkıyla ifa edebilmek için sadece 6 yıllık tıp eğitimini değil, bütün ömrümüzü uğruna vakfettiğimiz kutsal mesleğimizi layıkıyla yerine getirebilmek, bize ihtiyaç olan her platformda, memleketin her köşesinde, din, dil, ırk ayırmadan şifa arayan hastalarımıza şifaya vesile olabilmek adına devlet büyüklerimizin sesimizi duymasını, mağduriyetimizi gidermek için çabalarımıza ortak olmalarını talep ediyoruz.
    tepkisiz kalma sözlük.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap