2 entry daha
  • sözüm ona küçük abdestten sonra damla halinde idrar gelirmiş, bu da abdesti, namazı bozarmış, kabul olmazmış.
    halbuki böyle akıntılar sadece erkeğe has bir durum değil ki. kadınların da başına gelen bir şey. hatta kadınlar bu konuda daha sıkıntılı. ne olacak bu durumda? işi gücü bırakıp herhangi bir akıntının son damlasının düşmesini mi bekleyeceğiz? bunlara kalsa vücuttan gelen akıntının, tükürüğün, kılın, tüyün çetelesini tutacağız.

    kuran, bu konuda hiçbir zorluk çıkarmaz. "abdestiniz, namazınız geçersiz olur, tuvalete gittikten sonra beş on dakika volta atın, sonra namaz kılın" falan demez. kuran çok açıktır. cünüp müsün, iyice yıkan o halde, bitti. tuvaletten mi geldin, abdest al, bitti. kuran'da olmayan bir şeyi dine sokmanın alemi yok. kadınların ve erkeklerin de bunu ölüm kalım meselesi haline getirmesinin manası yok. hem kuran kolaylık dini derler, hem de zorlaştırdıkça zorlaştırırlar.

    maide suresi 6. ayeti de buraya bırakalım ki gelip geçen görsün:

    ey iman edenler! namaza kalktığınızda; yıkayınız: yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi. sıvazlayınız: başınızı ve topuklara kadar ayaklarınızı. eğer cünüp iseniz temizlenin. eğer hasta veya yolculukta iseniz, veya biriniz ayak yolundan geldi ise, ya da kadınlara dokunduysanız, ve de su bulamamışsanız: temiz bir toprakla yüzünüzü ve ellerinizi sıvazlayın. allah size zorluk çıkarmak istemez. allah sizi temizlemek ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak istiyor. umulur ki; şükredersiniz.

    yazıyor mu istibra diye bir şey? yazmıyor. o halde böyle şeylerle uğraşmak yerine, olayın özünü kavramak lazım. anlamadığınız dilde namaz kılmamak lazım mesela. allah, söylediklerimizin bilincinde olarak namaz kılmamızı istiyor. peki sen namazında ne söylediğinin farkında mısın? boşver idrar damlasını, kılı, tüyü. bu akıntıları da sana veren allah. o halde düzgün bir namaz için ne söylediğini anla önce sen.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap