2 entry daha
  • önemli edit: ekşi sözlük başlık altında açıklama yayınladı ve gayet net bilgiler vererek olayı yalanladı. bundan sonraki iş bilgi sözlük ve ekşi arasındaki hukuki durum. ayrıca entryde belirttiğim üzere bu konuda bilgi hakkında bizzat suç duyurusunda da bulunacağım. kimsenin, hele hele ortada minicik bir bebek söz konusuyken bunu kendi çıkarı için kullanmaya hakkı yok!

    bilgi sözlük'ten ifşa edilen belgelerle iddia edilen ilişki.

    bu gerçekten de çok ciddi bir iddia. sözlük yönetimi bu iddia karşısında kesinlikle cevap vermek zorunda.

    bu kısımdaki sorulara sözlük tarafından yanıt verildiği için tarafımca kaldırılmıştır.

    *** *** *** *** ****

    işin bir de bilgi sözlük kısmı var.
    bilgi yeni kurulmuş bir yer değil. hatta kurucusu eski ekşici independence. hatta ekşi'de bir zamanlar nam salmış biri. sonradan arada bir şeyler olmuş o da gidip bilgi'yi kurmuş. iddia sahibi independence bizzat bilgi'nin kurucusu.

    bu arkadaş belgelerin altına şunu yazmış:
    "eksi sozluk'un yazarlarina da bayilirim, eksi sozluk'un kodlamasina da bayilirim ama şu dürüm aski yok mu, onu hazmedemiyorum iste. hani kanzuk sulu kofte yese vallahi bu kadar tilt olmayacagim."

    bu tilt oluyorum ifadesi beni açıkçası sorgulamaya itiyor. bu belgeler bilgi ile ekşi sözlük rekabeti/savaşı için yapılan bir şey ise sözlükten önce bilgi hakkında ben davacı olurum. o yüzden de burada kanzuk ve sözlük'ün bizlere karşı şeffaf olması çok önemli. ayrıca bilgi de elinde başkaca belge vb varsa paylaşmalı hatta gerekirse kaynağını da ifşa etmelidir. çünkü ortaya atılan iddia basit bir iddia değil.

    eğer ki bilgi sözlük bu durumu, minicik bir çocuğu yıllar süren ekşi sözlük husumeti yüzünden ortaya "sahte" bir şekilde atıyorsa(ki sözlük açıklamasından ortaya çıkan tablo bu) son zamanlarda gördüğüm en ahlaksızca yapılan krizi fırsata çevirme girişimi!
134 entry daha
hesabın var mı? giriş yap