5 entry daha
  • 2004
    cannes, altın palmiye adaylığı
    european film ödülleri, en iyi erkek oyuncu adaylığı

    “bu film bir devrim çağrısı değil. benim için daha önemli olan eleştirel olmanın ve statükoyu sorgulamanın ne kadar önemli olduğunun altını çizebilmekti.”
    hans weingartner (yönetmen)

    film hakkında

    cannes film festivali’nde 11 yıldır yarışmaya davet edilen ilk alman filmi olan eğitmenler, 28 yaşındaki yönetmen hans weingartner’ın günümüz gençliğinin sisteme karşı başkaldırışına zekice bakışı. bir grup genç radikal zengin insanların evlerine izinsiz girmekteler. amaçları hırsızlık yapmak değil, mobilyaların yerlerini değiştirip, geriye “sende çok fazla para var” gibi anti-materyalist sloganlar bırakarak ev sahiplerini huzursuz etmek. bir gün ev sahibi tarafından iş üstündeyken basılınca, çareyi zengin iş adamını kaçırmak ve dağlara kaçmakta bulurlar. fakat daha sonra ne yapacaklarıyla ilgili en ufak bir fikirleri yoktur. diğer yandan aralarında bir cinsel çekim bir de ellerindeki rehine kendini eski solcu olarak tanıtıp ve onlara sempati duyduğunu beyan edince işler iyice karışır. genç, esprili bir sinema dili tutturan eğitmenler, bugünün gençlerinin 60’lı yılların radikal siyasetini kendilerine göre tekrar yorumlamaları üzerine kurulu, gösterildiği festivallerde ayakta alkışlanan ilginç bir film.

    yönetmen hakkında

    avusturya doğumlu hans weingartner feldkirch, fizik okuduktan sonra, avusturya sinematografi birliği’nden kamera asistanlığı sertifikası aldı. daha sonra vienna üniversitesi’de nöroloji okudu. 1997’de köln’deki medya sanatları akademisi’nde yüksek lisans yapmaya başladı. bazı kısa filmlerin yanı sıra festivallerde ses getirmiş the white sound (2000) isimli bir uzun metraj çalışması var.

    http://2005.ifistanbul.com/…lmdetails.php?filmid=32
83 entry daha
hesabın var mı? giriş yap