• olay 2001 yılında gerçekleşiyor. 6.sınıf öğrencisi bir çocuk kendi evinde öldürülüyor. içeriye zorlanmadan girdiği belirlenen cani, önce hande'nin kafasına çekiçle vuruyor. ardından, boğazını ve sağ bileğini kopma noktasına gelinceye kadar kesiyor.. bununla da yetinmeyen gözü dönmüş katil, hande çinkitaş'ı 13 yerinden bıçaklıyor.. cinayette kullanılan, mutfaktaki bıçak setinden alınan 3 bıçaktan bir meyve bıçağı ise darbelerin acımasızlığı yüzünden kırılıyor. olay sabah saat 11 öncesi gerçekleşiyor. katil hala bulunamıyor.

    evde üvey anne ve babayla yaşıyor hande. baba da çelişkili ifadeler veriyor. üvey anne evde değildim diyor ama ispatı yok. (kadın sinir hastası). çünkü kadın olay günü hastanedeydim diyor ama hastane o gün hasta alımına kapalı. hastaneden sonra kardeşime gittim diyor. dolayısıyla nerde olduğunu ispatlayacak kardeşi dışında kimse yok. babaanne daha önce üvey annenin babaya bıçakla saldırdığını iddia ediyor. baba kızının evde eziyet görüp aç bırakıldığını söylüyor.. küçük kız evde üvey anne eziyeti çekiyor.. bunlar iddia tabi. ceset akşam baba eve geldiğinde bulunuyor. kızcağız öz annesine olay öncesi açıklamak istediğim şeyler var, babamı bu kadından kurtarmalıyız diyor. apartmanın kapıcısı da önce kızı o gün gördüm diyor bakkala giderken, sonra bakkaldan dönerken gördüm diyor. kapıcıyla karısı ısrarla kapıyı biz açtık diyorlar ama bakkal kızın bir önceki gün geldiğini söylüyor. ayrıca polisler o sabah dışarı çıkmadığını, hatta gece bile öldürülmüş olabileceğini söylüyor.

    baba cesedi bulduğumda uyuyor sandım diyor. cesedi gören polis bağlanıp vahşi bir cinayetti, mümkün değil diyor. baba kızımı bulunca yanına uzandım diyor ama üzerinde kan lekesi yok. babası okula gidip kızını almak istiyor o gün.. kızının gün içinde okula gitmediği haberini aldığı halde eve gelen baba, kızını ışıklarını yakmadığı eve girerek arıyor ve nedense en son kızın odasına bakıyor. kızın elinde kendini savunmak için bir terlik var. evde boğuşma izi yok. sadece babanın yatak odası dağınık. ve bu olaylar olurken komşular çığlık duymuyor. ( çok yakınen tanıdık biri olmalı ki yabancı olsa kız görür görmez çığlığı basardı). baba ve üvey anne boşanmış, baba üvey annenin kendisini sonun kızın gibi olur diye tehdit ettiğini söylüyor. bu cinayet bir türlü aydınlatılamıyor.

    edit: şimdi de evde bulunan kızıl saça istinaden üst kattaki kızıl saçlı osman aranıyor. arkadaşlarına göre adamın küçük kızlara ilgisi olabilirmiş. baba ise osman diye birini tanımıyorum diyor. öyle bir komşum olmadı diyor. adam yıllarca yöneticilik yapmış apartmanda. komşuları tanımıyor. duvardaki kurumuş kan lekesine takılmış olan kızıl saçın sahibi ortalarda yok. tanık savcılığa ifade vermiş. osman adında kızıl saçlı bir arkadaşının aynı apartmanda olduğunu söylüyor. osman'ın şehnaz (üvey anne) ile ilişkisi olduğunu iddia ediyor bu arkadaşı. ayrıca maktulün babasının, osman'dan her ay para aldığını iddia ediyor. babanın kız kardeşi bile ( hala) almış olabilir, abim paraya çok düşkündür diyor.

    edit 2: babasının işyerinde kanlı ütü masası ortaya çıkarılıyor. cesedin tam yanında, paralel şekilde yatırılmış ütü masası cinayet günü. 16 yıldır adam hiç mi yıkamamış, atmamış..insan kendi kızının kanının olduğu eşyayı nasıl saklar, sakladığını unutur. kızım katilden savunmak için kendini, bu eşyayı bariyer olarak kullanmış olabilir diyor adam. olayda taciz veya hırsızlık yok. o yüzden pedofili ile alakası olmadığı kanısındayım, yabancı bir sapık değil bu bence ama bilemeyiz tabi. yedi ayrı (bıçak, çekiç vs) alet kullanılmış cinayette. daha çok öfke cinayeti gibi duruyor.

    edit3: daha önce yayına bağlanıp merhumun çocukluk arkadaşı olduğunu iddia eden avukat hanım, cinayetin bir gece önce işlenmiş olabileceğini ve katilin babası olduğunu düşündüğünü söylemişti. baroya kayıtlı o isimde bir avukat olmadığı teyit edilmiş.

    şu an için komşu osman, dede, baba, üvey anne ve kapıcı aşur'un katil olma ihtimali üzerinde duruluyor.

    edit4: gizli tanık turhan, komşu osman'la beraber ailenin grup seks yaptığını, küçük kızın haberi olduğunu, üvey anne şehnaz ile osman'ın cinayeti işlediğini ve babaya da osman'ın para verdiğini söyledi. turhan nedense cinayetle alakalı her detayı biliyor çünkü osman anlatmış. daha garip olan osman diye kızıl saçlı bir komşu bulmuşlar ama turhan daha önce evlilik programlarında da gezen bir tipmiş. bu da ilginç bir detay. bana göre konuyu saptırmak için uydurulmuş bir detay gibi.

    baş edit: benzer bir cinayet için..bu yavrular, en güvende olduklarını düşündükleri yerde, evlerinde boğazları kesilerek öldürüldü. tecavüz yok, hırsızlık yok, tanık yok.

    (bkz: çağla tuğaltay cinayeti)

    çözüldü editi: 19 yıl sonra gelişen yeni teknoloji ile birlikte bıçağın keskin ucundan çıkan nezih çinkitaş’ a ait dna sayesinde baba ve üvey anne suçunu itiraf etti. darısı çağla’nın başına. çağla’nın da cinayetini evden birinin işleyip işlemediğini insan düşünmeden edemiyor.
99 entry daha
hesabın var mı? giriş yap