9 entry daha
  • dün gece halka 2 adlı oyunlarının 23:00 seansına gittiğimiz, kadıköy hasanpaşa'da konumlanan bir korku evi.

    diğer oyun incelemelerimde evden kaçış oyunu ifadesini kullanıyordum, ilk defa istanbul'daki bir oyuna korku evi yakıştırması yapıyorum. 40 kadar oyuna gittim ilk defa bu kadar fazla korktum. neden böyle oldu anlamadım, belki de bazı yerlerde tek kaldığım içindir. aslında canlı kullanımı diğer korku temalı oyunlara göre daha azdı ama kusursuz atmosfer ve tek başına saldıran canlı mankenin korkutma yeteneği sayesinde mahvolduk. oyun bittiğinde, kullandığım 3 cümleden biri 'çok korktum' oldu. bittiğinde rahatlatan oyunlar vardır ya, kaçınca bir mutlu olursun 'oh be kurtuldum ve eğlendim' dersin. işte bu onlardan biri değil. çıktıktan sonra 'çok korktum, ben iyi değilim' diyorsunuz.

    bulmacalar için kötüydü bile diyemiyorum çünkü yoktu öyle bir şey. oyunu iyi araştırmıştım ve bulmacaların yetersiz olacağını bilerek gittim ama bu kadar da kötü beklemiyordum. ben burayı korku evi olarak değerlendiriyorum ve bu yüzden görmezden geliyorum bu eksikliği ama yine de biraz daha güzelleştirebilseydiniz çok daha fazla eğlenirdik.

    dekor anlamında gittiğim oyunlar arasında ilk 3'e girer. oyunun kapısını bir portal olarak görüyorum ve sanki bir binanın içine değil de outdoor bir mekana açılıyor. zaten halka filminin içindesiniz tamamen. dekora en çok para harcayan oyunlardan bir tanesi olduğunu biliyordum ve beklentimin de üstünde çıktı. eğer korkuya dayanabilecekseniz sadece dekor için bile gidip görebilirsiniz.

    oyundaki en büyük eksiklik havalandırma olabilir. çoğu oyuna görece daha yakın bir tarihte hazırlanmış bu oyunda böyle bir eksiklik olmamalıydı. oyundan çıktığımda duştan çıkmış gibi sırılsıklamdım. bunun yüzde 80'i korku ve heyecandan kaynaklanıyordu elbette. bir de oyundaki pasif kaldığımız yerler çok uzundu, onların süresini biraz düşürmelisiniz.

    özetle, 'korkudan altıma sıçmak istiyorum, bulmaca mulmaca yok bam bam bam' diyorsanız bu ev tam size göre kesinlikle gidip görmelisiniz. bu oyuna gitmeden korku evine gittim demeyin. eğer, hem korkayım hem dekor mükemmel olsun hem de muazzam bulmacalar olsun diyorsanız ise dead symphony oyununu öneririm.

    puanım: 9/10 (korku evi)
    7/10 (evden kaçış oyunu)

    diğer incelemelerimin de olduğu liste
hesabın var mı? giriş yap